El Elde Baş Başta!

El Elde Baş Başta!

C.Üniversitesinde kurulan CÜSAM, ölü merkezlerden birine dönüştü. CÜSAM Müdürlüğü´ne getirilen Doğan KAYA´nın özellikle burayı körelttiği ve bir cümlelik bile icraat gerçekleştiremediği biliniyor.

 

Yaklaşık üç yıl önce şehirdeki kültür insanlarının zorlaması ile kurulan ve ismi CÜSAM (Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmalar Merkezi) olarak belirlenen lakin kurulur kurulmaz ölü kurumlara dönüştürülen bu önemli gayret hayata tutundurulamadı.

Başına Doğan KAYA´nın getirildiği ve aktif bir insan olmayan KAYA´nın da derlemeli dünyasının CÜSAM´ı şekillendirmediği biliniyor.

CÜSAM için bir yer dahi bulamayan Üniversitenin konu hakkındaki ciddiyeti de sorgulanıyor.

CÜSAM için büyük hayaller ilk başta ortaya konulmuşken, bir cümlelik icratının olmaması ise tepki çekiyor.

CÜSAM´ın hiçbir adım atmamasını ?Levent Kırcalık? bir komedi olarak algılayan pek çok akademisyen CÜSAM Müdürü Doğan KAYA´ya şu soruları yöneltiyorlar;

--Cüsam´ın 4 senede cilt cilt kitaplar yayınlayarak merkezin yorgunluktan bitap düştüğü mü söyleniyor?

-Faaliyet yoğunluyla(!) dikkat çeken cüsam Sivas kültürüne verdiği katkıyla örnek merkez mi oldu?

--Doğan Kaya gecesini gündüze katarak Sivas kültürünü araştırmak için büyük çaba sarfetti mi?

-- Seminerler konferanslar birimin önemli faaliyeti mi oldu?

--Cüsam şehirde bir konağı alarak şehirle üniversitenin bütünleşmesinde köprü mü oldu?

--Merkez Sivas kamuoyla ilgili lisansüstü tezlerin yapılması için öğrencilere özel burslar mı ayarladı?

--CÜSAM bulduğu bir konağı ?Acıyurt Kireci? ile mi sıvadı da herkes hayır dedi?

 



Anahtar Kelimeler: Elde Başta
aytekin
13.06.2016 01:10:34
Faruk Bey sağ oyları bölmek için Hüseyin Yılmaz´ı çıkarmıştı. Hatta bundan yaklaşık bir yıl önce Ankara´ya aynı araba ile seyahat etmişler tekrar gelirken ise sadece Cumhurbaşkanını tanıyor diye Yozgat´ta yerel bir belediye başkanını ziyaret etmişlerdi? Anlaşılan o ki Hüseyin Bey´le Faruk Bey sağ oyları bölecekler ve son anda belki de pararelin de desteği ile yeniden iktidar olma şanslarını yakalayacaklardı! Şimdi gelelim günümüze:Şu anki hesapla hiç kimse 100 oyu geçemiyor! Zaten Pararel yapıya yönelik herhangi bir operasyon yapılmadı! Sadece Alkan´nın zaten derslere dahi gelmeyen oğlunu ihraç etmekle millete pararel yapıyla mücadele ediyoruz görüntüsü verdiler! O da fosa çıktı! Şimdi ise Cumhurbaşkanın yanında BBP Partisi eski başkanı Syn. Topçu Cumhurbaşkanlığının baş danışmanlığını yapmakta! Faruk Bey ise yine Ankara da ama Nur Sunayı´ da kaybetti! Kulisler Faruk Bey´e desteğin çekildiği yönde! Ha en çok oyun yer aldığı Tıp Fakültesi´ne gelince onlarda kendilerine bir aday çıkardılar! Şimdi ne olacak! Alim Yıldız´da bunların karşısında olduğu biliniyor! EE şimdi ne olacak?

behzat ç.
13.06.2016 01:32:26
Hüseyin Beyin Tunceliden bir arkadaşı varmış. bu Tunceli üniversitesinin genel sekreteri imiş. Adının Çetinkaya olduğunu söylüyorlar. kayseri de yaşıyormuş. Emekli diplomatmıymış neynmiş öyle diyorlar. Daha önce bunlar yani 4 yıl öncesinde seçimler öncesinde hüseyin yilmaz ve faruk kocacik ve bu çetinkaya denen bir akaryakıt istasyonunda toplantı yapmışlar. bu çetinkaya denene genel sekreterlik sözü verilmiş ancak emekli olduğu için hüseyin yılmazla fark kocacık bunu satmışlar yani umutları suya düşmüş. bu cetinkaya denen birazda milliyetci diye ortada geziyormus. kayserideki çevresine ben herşeyi yaparım bunlar benim arkadaşım diye yalan söylüyormuş. tabi eski rektör ilyas dökmetaşın üniversiteden ihraç edildiğini kayserideki milliyetçilerden gizliyormuş. her neyse kayseridekilerin haberi olmuş. bu çetinkayanın tabiki vay haline... bununda ayağını kesmişler. bunun öncesinde nur suna memecanın milletvekilliğini iptal etmişler. faruk kocacıkın akp ile olan ilişkisi kesilmiş, kayseri desteğide kesilmek mecburunda bırakılmış. hüseyin yılmazlar çevirdikleri de ortaya çıkmış. kayseridekiler yukarıya biz aldatıldık diye veryansın ediyorlarmış.eski bbp başkanı topçu tayip erdoğonın baş danışmanı olmuş. tıpçıların faruk kocacığı desteklemeyekleri söyleniyor.

ayşen cemile
13.06.2016 02:39:25
Geçen günkü Zaralı iş adamlarının toplantısında rektör adayı hüeyin Yılmaz katılmıştı diyorlar. Rektör kocacıkın rektör seçildikten hemen sonra eski rektör ilyas Dökmetaşla üniversitenin kültür merkezinde kavga etmişlerdi. daha sonra ilyas üniversiteden ihraç edilmişti. Eski rektör ilyasta zaralı idi. yani sivasın has evladı yiğido idi. zaralılar ve zaralı iş adamları ne düşünmüştür.