Tarih: 15.06.2017 19:29

El İnsaf!

Facebook Twitter Linked-in

 

Cami kürsülerinde halka her Cuma veya sair zamanlarda ?etrafımız güzelleştirelim dünyayı cennete çevirelim? diye vaaz eden bir cümle Diyanet teşkilatının ara ara aynaya bakmalarının çok faydalı olacağı görüşleri dile getiriliyor.

SİVAS´ın kadim dini mekanlarından biri olan Ulu Cami ise bakımsızlık görüntüsü altında. ŞAH DEDE İHRAMCIZADE HAZRETLERİNİN mekanı olan bu Caminin arka bahçesi ise görenleri üzmekte.

Bahçe duvarından içeriye bakan nice insan, arka bahçe içindeki uzun ayrık otlarını görerek şaşkınlık içinde kalmaktalar. Bu otları gören Sivaslılar ?burada imamlar ne yapıyor, burayı güllerle bezemek 2 günlük iç? diye yakınıyorlar.

Şehrin en önemli mekanlarının bahçesinin bu denli harabe olmasının sorumlularından birinin de İL MÜFÜTÜSÜ olduğun belirtiliyor. MÜFTÜNÜN ara ara özellikle merkezi camileri denetleyerek var olan sorunların çözümü noktasında elinden geleni yapması gerektiğini dile getiriyorlar.

Ulu Cami´nin aynı zamanda HIZIR Hazretlerinin uğradığı mekan da olduğun halk arasında rivayet edilirken, b u güzel abidenin dört bir yanının güller diyarına pekala dönüşmesinin mümkün olduğu dillendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —