El Terazi Göz Nizam

El Terazi Göz Nizam

Belediye´nin ?biz en iyi biliriz, bizden başka bilen olmaz? mantığı ile yapılan ve hesap hataları ile dolu ?HALFELİK ALT GEÇİDİ? eleştiriliyor. Trafiğin en az olduğu yere yapılan alt geçidin tam tersi yöne yapılması gerekirken bir acele ve oldu bitti ile

 

Sivas Belediyesi´nin yaptığı ?HALFELİK ALT GEÇİDİ? yön itibariyle yanlış bir yatırım olarak eleştiri alıyor. Trafiğin en yoğun güzergâh olduğu Kardeşler Mahallesine doğru yapılması gerektiğini dile getiren işin uzmanları, Belediyenin kimseye danışma ihtiyacı hissetmemesinin bir garabet olduğunu vurguluyorlar.

Emniyet Müdürlüğü, Diş Hastanesi ve Üniversite güzergahının trafiğin en yoğun görüldüğü güzergah olduğu ve hızlı trafik akışı için alt geçidin bu yönde yapılmasının adeta zorunluluk olduğu lakin Belediye´nin büyük bir öngörüsüzlük ve hesap hatası ile alt geçidi trafik yoğunluğunun en az olduğu yöne yapmasının büyük bir hata olduğu şehir  kamuoyunda sıklıkla dile getiriliyor.

Yapılan hatalı yatırım ile Sanayiye giden üst yolların da karman çorman hale geldiği hatta yaya hattının da güvenlikten uzak olduğu gözlemleniyor.

Konunun duayenleri, Belediyenin böyle bir hata yapmasının kabul edilebilir gibi olmadığını ve söz konusu AKSU´da küçük bir proje ayarlaması ile alt geçidin Dış Hastanesi istikametine doğru pekala yapılabileceğini vurguluyorlar.

Sivas Belediyesi yöneticilerinin istişari bilgelik ve irfana başvurmaktan kaçındıkları ve ?ben yaptım oldu? yavanlığı ile hatalar üzerine hatalar yapmalarının bu şehre çok zararlar verebileceği görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Terazi Nizam
Yusuf Kul
10.04.2017 08:13:31
mevlana tüneli olarak zikredilen yerde aynı akıbeti yaşayacağını ifade etmiştim. ama bir modadır tünel-dalçık aldı başını gidiyor. ne de olsan ağzını açmış bekleyen yandaş müteahitlerimiz var.