Tarih: 05.06.2014 06:28

EL ELE 2016 RÜYASI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesinde 2016 rektörlük hesapları yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Eski Rektör BAKIR, şimdiki Rektör KOCACIK ve Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın 2016 için içsel bir konsensüs içinde oldukları üniversite kaynaklarınca dile getiriliyor.

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi birçok iddia ile çalkalanırken, içten içe 2016 rektörlük hesaplarının da gün yüzüne çıkmaya başladığı belirtiliyor. Eski Rektör Mehmet BAKIR’ın bu dönemde rektörmüş gibi etkin bir seyir halinde olduğuna dikkat çeken üniversite kaynakları, seçilecek Cumhurbaşkanına göre B Planı için de değişik hazırlıkların düşünüldüğünü ifade ediyorlar. Faruk KOCACIK, Mehmet BAKIR ve Hüseyin YILMAZ’ın çok önemli kadrolaşmalar ile 2016 oy dengesinde önemli kazanımlar elde ettiği dile getirilirken, özellikle tıp kökenli birçok hocanın başka üniversitelere gitmeleri ve yeni getirilenlerle değişik bir planlama yapıldığı iddiaları dilden dile dolaşmaya başladı.

Mehmet BAKIR’ın kendi döneminde bile almakta zorluk çekeceği iki kızının üniversiteye KOCACIK tarafından alınmasının bile nasıl bir ikili diyalogun sürdüğünün göstergesi olduğuna dikkat çeken bir çok insan, bu gelişmelere sessiz kalan ve hatta onaylayan Hüseyin YILMAZ’ın da 2016 için hazır kıta beklediğini iddia ediyorlar.

Rektör KOCACIK’ın aday olmaması durumunda, BAKIR’ın seçilecek Cumhurbaşkanına göre bir vaziyet içerisine gireceği belirtilirken, Hüseyin YILMAZ’ın bu planlama içerisinde yine hiç olmazsa ikinci adam olma tercihini sıcak tutacağı yorumları yapılıyor.

Üniversitenin bir çok sorunu ortada kol gezerken, şimdiden 2016 yılı için planlı ayarlamaların Sivas’a ve üniversiteye ne kazandıracağı merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —