Tarih: 22.10.2019 18:17

ELAZIĞ Yürür,SİVAS Durur!

Facebook Twitter Linked-in

Adı sürekli olumsuzluklarla anılan, eş dost akraba alımları ile sağa sola manşet olan, üniversite girişlerine yaptığı kapılarla tiye alınan, yetenekli doktorların olduğu hastanenin heba edilişi ile TBMM´de ve TV´lerde gündeme gelen, bürokratik düzeydeki dost ahbap, abi kardeş ilşkileri içindeki nezaket ziyaretlerini saymazsak şehre ve insana duyarsızlığı ile ön sıralarda olan Cumhuriyet Üniversitesi acaba Sivas´ın ilçeleri ile ilgili sempozyumlar düzenlemeyi düşünür mü? Biz söyleyelim becerebilirseniz, rektörlük süreniz yeterse düzenleyin.

Düzenlediğiniz Dört Halife Sempozyumlarında da samimiyet, insan, hak, hukuk, adalet, vicdan, doğruluk, dürüstlük, kul hakkını da umarız idrak etmişsinizdir. Şehirde en çok konuşulan konular arasında bunlar olduğu ve ilk sırada bu konuların yer aldığı ifade ediliyor. Tövbelerinizin ve Af Dilekçelerinizin kabul olmasını ümit ederiz. Bu arada Sivas Kongresi´nin yüzüncü yılına muhteşem katkılarınızı gördük. İstanbul´da düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri´nde Sivas´ı ve üniversiteyi tanıtmadaki üstün başarılarınızı, vizyonu ve vitrini gördük.

Bu arada çeşitli kurumlarla birlikte yürütülen Sivas Atlası projesi de keşke Sivas Kongresi´nin yüzüncü yılına armağan olarak hazır edilseydi. Daha önce bu projeye başlanamaz mıydı? Nerelerdeydiniz?

 Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Fırat Üniversitesi Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi, Baskil Kaymakamlığı ve Baskil Belediye Başkanlığı tarafından ?Uluslararası Baskil Sempozyumu? 16-17 Nisan 2020 Tarihinde Baskil Belediyesi Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Niçin Sivas´ta da Divriği, Gürün, Kangal vb. sempozyumları düzenlenmesin?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —