ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRMAYIN

ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRMAYIN

Şükriye Özçalı Konağını KUDEP tarafından restore çalışmasına alındı. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda sicili pekiyi olmayan Sivas’ta, bu konağın durumu da zamanla görülecek. KUDEP sorumlusu Erdal Çetindağ’ın basın ve fikir hürriye

Şükriye Özçalı Konağını KUDEP tarafından restore çalışmasına alındı. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda sicili pekiyi olmayan Sivas’ta, bu konağın durumu da zamanla görülecek. KUDEP sorumlusu Erdal Çetindağ’ın basın ve fikir hürriyeti noktasında sorumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp konağın restorasyonunu hakkıyla gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği zamanla görülecek.

 Merkezde bulunan tarihi Şükriye Özçalı Konağını satın alınarak, kamulaştırma işlemlerinin ardından restorasyon çalışmalarına başladı. İnşaat çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü tarihi konak, 2014 yılı Eylül ayında tamamlanarak hizmete açılacak.

Tarihi konakta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Salih Ayhan, Koruma Uygulama Denetim Bürosu Personeli Arkeolog Erdal Çetindağ`dan il genelinde yürütülen tarihi yapılarla ilgili bilgi aldı.

Başta Gök Medrese olmak üzere tarihi eserlerin restorasyonunda başarılı olamayan Sivas’ın bu konuda başarılı olması ümit ediliyor. İl Özel İdare ve KUDEP’in kendi sorumluluk alanlarını nasıl yürütecekleri merakla izlenirken, tarihi eserlerden sorumlu KUDEP elemanlarının, fikir ve basın hürriyeti konusundaki sorumsuz düşüncelerinin işlerine gölge düşürmemesi arzulanıyor.

Sivas’taki tarihi eserler konusunda entelektüel bir yaklaşım içerisine girme becerisi gösteremeyen Kudep sorumlusu Erdal ÇETİNDAĞ’ın, üzerine vazife olmayan ve zerrece bilgi sahibi olmadığı basın ve fikir hürriyeti noktasında, bir fikir yürütmesinin abesle iştigal olduğu, bunun yerine kendi işini layıkıyla yapması ümit ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda