Tarih: 18.10.2014 23:57

Elinize Yüzünüze Bulaştırmayın

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın kaşıkçı elmaslarından biri olan Gök Medrese için yeni bir restorasyon süreci başlatıldı. Birkaç kuşağın içini göremedi ve bilinçsiz restorasyonlar nedeniyle heder edilmeye doğru giden bu eşsiz eserin en azından bu sefer titizlikle elden geçirilmesi ümit ediliyor.

 Sivas tarihi eserlerin restorasyonunda sınıfta kala kala yoluna devam ediyor. Birkaç kuşağın içini göremediği, bilinçsiz uzmanlarca değişik değişik canı alınan Gök Medrese, yeni bir sürece dahil edildi. Yeni restorasyon çalışması için imzaların atıldığı belirtilirken, bunda kılı kırk yaran bir çalışma prensibinin izleneceği belirtildi.

İlk baştaki restorasyonlarda da aynı beyanatların verildiğini dile getiren Sivaslılar, yılan hikâyesine dönen bu restorasyonun uzman kişilerce bu sefer yapılarak hizmete girmesi gerektiğini dile getiriyorlar...

Geçmiş dönemde yapılan elden geçirmelerin şaibeli olmasının, bu çalışmayı da kuşkulandıracağı vurgulanırken, yetkililerin bu konuda daha titiz durmaları gerektiği belirtiliyor.

Özellikle Vakıflar Müdürlüğünün her saniye orada olması ve çalışmaları yakından takip etmesi bekleniyor. Bu eşsiz motiflerle bezeli eserin, bir an önce insanların göz zevkine hitap eder hale getirilmesinin elzem olduğu vurgulanırken, ehil kişilerce bir elden geçirmenin zaruri olduğu dillendiriliyor.

Yaklaşık otuz yıldır burasının restorasyonunu “eline yüzüne bulaştıran yetkililerin” bu sefer aynı hataya düşmeyecekleri ümit ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —