Tarih: 11.12.2014 21:08

ELİŞ`e Siyasi Tuzak mı?

Facebook Twitter Linked-in

Senaryosunu Hüseyin YILMAZ’ın yaptığı yeni bir film Sivas’ta vizyona girmek üzere. Şehirde eleştiri yağmuruna tutulan Üniversiteyi, farklı bir mecraya çekmeye uğraşan Hüseyin Yılmaz ve  Faruk KOCACIK, ismi hiçbir şaibeye bulaşmamış Baro Başkanını Vakıf yönetimine alma girişimleri kuşkuyla karşılandı.

 Sivas genel seçimlere girerken, yeni yeni satranç oyunları görmeye başladı. Zor durumda olan Cumhuriyet Üniversitesi bu zor durumdan kurtulmak için şehirde ismi hiçbir şaibeye bulaşmamış insanlardan destek almaya uğraşıyor. Özellikle Hüseyin YILMAZ, Mehmet BAKIR ve Faruk KOCACIK’ın gelecek rektörlük hesapları dahilinde bazı adımları attıkları belirtiliyor.

Birinci planda Hüseyin YILMAZ’ın vekil aday adaylığına ısındığı Üniversite kaynaklarınca belirtilirken, ikinci adımın aslında Hüseyin YILMAZ’ın bu aday adaylığı nedeniyle isim yapıp rektörlük ipini göğüslemek olduğu vurgulanıyor.

Hüseyin YILMAZ’ın rektörlük yarışına Mehmet BAKIR’ın tam destek verdiği belirtilirken, özellikle Hüseyin SARI’nın da desteğinin ortak olduğu yorumları yapılıyor.

Mevcut Rektör Faruk KOCACIK’ın herhangi bir durum ve şartta rektörlük şansının olmadığı belirtilirken KOCACIK’ın zaten aday olmayacağı ve Hüseyin YILMAZ’ı destekleyeceği ifade ediliyor.

Üniversitede oynanan satranç oynuna Ak Parti’yi ustaca dahil etme yoluna giden Hüseyin YILMAZ’ın, Ak Parti camiasında ismi şaibeye karışmamış Muharrem ELİŞ’i, Üniversite Vakıf ekibine alarak, arkasını sağlama alma yolunu seçtiği iddia ediliyor.

Genel seçimlerde ismi vekillik için geçen Muharrem ELİŞ’in neden Vakıf yönetimine girmeyi kabul ettiği ise anlaşılamıyor. Doğal bir vekil adayının, pek çok iddia ve soruşturmalarla gündemden düşmeyen Üniversite Vakıf yönetimine girmesinin çok yanlış olduğunu ifade eden Ak Parti kaynakları, ELİŞ’in siyasi geleceğini bitirecek bir adım atmamasının en doğru olacağını vurguluyorlar.

Hüseyin YILMAZ’ın görünürde organize ettiği bu son gelişmeden, yine vekilliğe göz kırpan lakin özellikle Kangal ve Sivas’ta kabul görmeyen Hilmi BİLGİN’in parmağı olduğu iddia ediliyor. Ali Turan ve Hilmi Bilgin ikilisinin şanslarının olmadığı lakin şansı olan adayları da yıpratma maksatlı pek çok girişimlerinin, seçime doğru daha da artacağı iddia ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —