Eller Aya, Sivas Yaya!

Eller Aya, Sivas Yaya!

Türkiye´deki Üniversiteler dünya ile boy ölçüşmek için yoğun çaba sarf ediyor. Komşumuz ERCİYES Üniversitesi de dünya ayarında başarılar ile uğraşıyor. Bu arada Sivas C.ÜNİVERSİTESİ´de boş durmuyor. Domuzların kampüse inmemesi için duvar yapılırken, 60 bi

 

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education´ın (THE) 2016-2017 Dünya Üniversiteleri Sıralaması´nda Türkiye´den 18 üniversite yer aldı.

 Araştırmada 1000 kurumu öğretim kalitesi, araştırma etkisi, uluslararası görünüm ve endüstri bağlantıları gibi kriterlere göre değerlendirildi.

 Listede Türkiye´den 18 üniversite yer aldı. İşte o üniversiteler ve sıralamaları.

 18-Yıldız Teknik Üniversitesi

 17-Marmara Üniversitesi

 16-Gazi Üniversitesi

 15-Erciyes Üniversitesi

 14-Ankara Üniversitesi

 13- Anadolu Üniversitesi

 12-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

 10- İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi

 9- İstanbul Üniversitesi

8- Hacettepe Üniversitesi

7- Doğu Akdeniz Üniversitesi

 6- İstanbul Teknik Üniversitesi

5- Boğaziçi Üniversitesi

 4- Atılım Üniversitesi

3- İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

 2-Sabancı Üniversitesi

1-Koç Üniversitesi

 

Listede, Türk üniversiteleri arasında 251-300 sıra bandı ile Koç Üniversitesi başı çekti.Atılım, İzmir Teknoloji Enstitüsü, Doğu Akdeniz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Ankara, Gazi ve Marmara üniversiteleri bu yıl listede ilk defa yer aldı.

 



Anahtar Kelimeler: Eller Sivas Yaya
Gerçek Tek
18.03.2017 14:20:45
Cumhuriyet Üniversitesinin önce Türkiye´de ilk 50 arasına sonra dünyadaki ilk 1000 eğitim kurumuna girebilmesi için yapılması gerekenler çok basittir. Öncelikle çalışan ve üreten insanları küstürmeyeceksin. Daha sonra o insanları yaptıkları yayın ve projeler bazında ödüllendireceksin. Kısacası çalışan ile çalışmayanı ayırt edeceksin.

Kadı mehmet
18.03.2017 15:24:49
Merak etmeyin Sivas Sevadalısı bir rektörümüz var zamanla bütün sıralamalar altüst edilir. Rektör beyin tek derdi sivas a hizmet etmekmiş. Zaten geldiğinden beri de Sivasa nasıl hizmet edilir gösterdi bize. Eski makam arabası değiştirilip yenisi alındı. Alınan da araba ama Audi. 300-450 bin tl lik arabanın sponsoru varmış . Acaba o sponsor üniversitenin bilimsel alt yapısına destek olsa daha iyi olmaz mıydı/ Makam odaları maşallah lüks bir şekilde döşendi. Ha sivas tarihi motifleri kullanılmış. Doğru Sivas sevdası.Konuşmaya geldi mi, hak hukuk. Hani tasarruf tedbirleri vardı. Birim ihtiyaçlarına geldi mi var) Kendilerine geldi mi yok.

kadir erkan
18.03.2017 15:29:41
geçenlerde Sayın rektör basın açıklaması yaptı.ordaki ifadesi kapı projelerinin geçen yıl yapıldığından bahsetti iyi bir şey oluca kendi dönemleri eleştirilen bir konu olunca geçmiş dönem denilmekte.Rektörlük binasıda Sayın Kocacık döneminde yapıldı.Vakıf kolejinin başarısıda geçmiş dönemin kurduğu kadro sayesinde elde edildi.Ama girişlerde kendi resimleriyle reklam var.Geçmiş geçmişte kalmıştır öğrenciler,Sivas´lılar hizmet beklemektedir.Bilime katkı adına iyi ve güzel şeyler yapmak lazım.

garip
18.03.2017 15:31:23
Alakasız insanları dekan müdür, rektör danışmanı yardımcısı atayıp, akademik liyakata değilde seçimde oy verip vermediğine göre görev verilen bir üniversiteden ne bekliyorsunuz. ALİM HOCA´ya yakın adamlar hala heryerde bize oy verdi vermedi hesaplarıyla dolaşıyorlar.

selim erkoç
18.03.2017 15:34:58
Sayın Rektörümüzün yanındaki bu kadar koruma neyin nesidir bir türlü anlayamadık.Kendisi gelmeden önce onların gelip talimatlar vermesi bayağı bir aksiyona sebep oluyor.Nerdeyiz ne iş yapıyoruz bu ne iştir diye inanın şaşırıyoruz.Bu kadar sıkıntıya girmenize sebep yok

Mert Murat
18.03.2017 17:16:26
Akademik anlayışa hâkim olmayan, liyakatin ne olduğunu bilmeyen ama ucuz siyaset yapmayı ve benim adamım diye kişiler arasında ayrım yapmayı çok iyi bilen bir yönetim. Seçim öncesi yaptıkları vaatleriyle tabana tabana zıt bir Rektör. Kendini rektör sanan genel sekreter, akademik kariyere, başarıya ve en önemlisi verilen görevi yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olduğuna bakılmaksızın, sadece yandaş mantığı ile göreve getirilen idareciler. Sizce böyle bir üniversiteden ne bekleyebilirsiniz ki. İnsani ilişkilerden uzak ben yaptım oldu mantığıyla hareket eden sözde yöneticiler, Rektör Danışmanlarının kuklası olan DEKAN(!)lar. Allah rızası için göreve geldik diyen ancak Para hırsıyla Formasyon derslerine saldıran Dekan yardımcıları, Enstitü Müdürleri, Enstitü Müdür Yardımcıları ve yandaşları. Buna ses çıkarmayan ben sadece maaşımı alır koltuğumda otururum diye düşünen sözde Dekan Vekili. Ne yazık ki tüm bunların sonucunda kaçınılmaz son tabelası olan bir üniversite.

mert cömert
19.03.2017 14:27:04
Hadi eğitim fakültesini anladık, formasyondan neden para dönüyor. Teknoloji fakültesine ne demeli... Fetöden açığa alınıp yeni yönetimle geri dönen zatı muhterem, sözde yeni üniversiteye rektör adayı olan mevcut dekanı parmağında oynatır olmuş... İstediği adamı senatör yapıyor, istediği adama istediği dersleri veriyormuş... Yazık, dekan beyde bana dokunmasınlar diye ses çıkarmadan sus pus oturuyormuş o koltukta...

Yusuf Kul
24.03.2017 08:22:26
ikinci üniversitemiz TOB ETÜ oksaydı kesin ilk sıradaydık.Allah kahretsin.