Tarih: 13.06.2014 21:09

ELLER AYA SİVAS YAYA

Facebook Twitter Linked-in

Sivas kültür ve sanat anlamlı bir daralma yaşamaya devam ediyor. Bir çok il kitap fuarları, film festivalleri, tiyatro etkinlikleri ile ülke gündeminde yer alırlarken, Sivas’ta el işi sergileri, dantel oya açılışları, ana sınıfı sergi açılışları ve kermes açılışları yapılıyor.

 Sivas kültür ve sanat alanında tarihinin en durağan dönemini yaşıyor. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden ümidini kesen Sivaslılar, gözlerini yeni Belediye yönetimine dikmişlerdi. Sivas Belediyesinin el değiştirmedi sonrasında, kültür sanat konusunda bir yol haritası beklenirken, bunu kıyısına dahi varılmayacak bir yapılanmanın olması kamuoyunca eleştiri alıyor.

Malatya Uluslar arası Film Festivalleri ve Malatya Evleri ile gündeme gelirken, Kayseri 2.sini yaptığı Film festivali ve kültür günleri ile göz doldururken, Sivas’ta yaprak kımıldamıyor.

Sivas Kültür Müdürlüğünün başarısızlıkları ortada iken, buna Sivas Belediyesinden bir katkı gelmesi ümit edilirken, bu yönde bir adımın olmaması eleştiri alıyor.

Özellikle Başkan Yardımcılığına getirilen Ahmet ÖZAYDIN’ın kültürel vizyonu merak ediliyor. Şuana kadar Ana sınıfı sergisi açan, dantel oya gibi el işi etkinliklerinde kurdela kesen ÖZAYDIN’ın Sivas’ın gelecek vizyonunu belirleyemeyeceği dile getiriliyor.

Sivas Belediyesinin Kültür A.Ş. şekli bir yönetim vizyonu ile gelecek yüzyıla damga vurabilecek bir idareci olmadığını ifade eden kültür insanları, Ahmet ÖZAYDIN’ın eski kuşak bir kültür anlayışı içinde hareket edeceğini iddia ediyorlar.

Sivas’ta kültürel bir atılım şart iken, Kültür Müdürlüğünden ümidini kesen bir çok insanın, Belediye Kültür işlerinden de ümidini kesmeye başladıkları gözlemleniyor.

Bir çok il kültürel vizyonda dev adımlar atarken, Sivas’ın bunda yaya kalması anlaşılamıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —