Emekliler ŞOKTA!

Emekliler ŞOKTA!

Televizyonların öğleden sonra kuşağında yer alan ve başta ?emekliler ve ev hanımları ? olmak üzere pek çok kesim tarafından ilgiyle, gıptayla, özenle,hasretle, aşkla,şevkle izlenen evlenme programları yasaklandı. Sığ bir yayın içeriği ile toplumsal çürüme

 

Evlenme programları yasaklandı. Neredeyse bütün kanallarda yer alan ve ilgiyle izlenen bu programları sosyologların analiz etmesi bekleniyor.

Özellikle emeklilerin dikkatle  izlediği, ev hanımlarının katılımcı ve evlenenleri adeta zihinlerine işledikleri bu sığ içerikli programların neden bu denli yoğun ilgi gördüğünün bilim adamlarınca analiz edilmesi bekleniyor.

Pek çok insanın işini gücünü bırakıp bir fenomen gibi takip ettikleri bu programların çocuklarla birlikle takip edilmesinin, ileride sosyal facialara yol açacağı gerekçesi ile yasaklanması olumlu bulundu.

Evlenme programlarına katılanlar ile kendilerini özleştiren pek çok izleyicinin, neredeyse kendini o program içinde zannedip, ?kendi aklınca eş arayanların yerine kendini koymaya başladığı hatta hızını alamayan nice insanın, evlenme teklifini kabul eden lakin fiziki uyumsuzluklar içinde olanlara ise hayıflandıkları? bilgilerine ulaşıldı.

Sivas´ta da büyük bir izleyici kitlesinin takip ettiği evlenme programlarının en önemli müdavimlerinin? emekliler? olduğu bilinirken, kasaba ve köylerde de bu programları yakından izleyen nice vatandaşın, duvar diplerinde, bu programlara katılanları konuştukları biliniyor.

İşini gücünü bırakıp bu programların akışına kendini kaptıran pek çok ev hanımının ise çocukları ile bunları izlemesi korkunç bir çocuk yetiştirme olarak eleştiriliyordu.

Bu sığ programların yasaklanmasını doğru bulan pek çok duyarlı insan, toplumsal çürümeyi tetikleyen ve neredeyse ticari bir metaya dönüştürülen ilişkilerin kötü örnek teşkil ettiği görüşlerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Emekliler ŞOKTA