EMEKLİLER 12 AY ORUÇLU

EMEKLİLER 12 AY ORUÇLU

Emekliliğini ekonomik sıkıntı içinde geçiren bir çok Sivaslı emekli, içler acısı yaşam koşullarını utanarak anlatmaya devam ediyorlar. En rahat etmeleri gereken bir zamanda geçim sıkıntısı içinde park ve bahçelerde kara kara düşünen birçok emekli, güçten

Emekliliğini ekonomik sıkıntı içinde geçiren bir çok Sivaslı emekli, içler acısı yaşam koşullarını utanarak anlatmaya devam ediyorlar. En rahat etmeleri gereken bir zamanda geçim sıkıntısı içinde park ve bahçelerde kara kara düşünen birçok emekli, güçten düştüklerinden dolayı ek bir işte yapamadıklarını belirtiyorlar.

 Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde emeklilerin iç burkan yaşamları da yeniden gündemde. 900 lira, 750 lira 1200 lira gibi değişik değişik aylık maaş alan bir çok emekli evine ramazanlık bir kilo et götürememenin ezikliğini yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Ramazan ayı içinde bir ay oruç tutma yükümlülükleri olduğunu belirten emekliler, zaten geri kalan 11 ayda da oruçlu gibi ser sefil bir hayat yaşamak zorunda bırakıldıklarını vurguluyorlar.

Bir çoğunun evlerinin de kira olması hasabiyle açlık sınırının da altında yaşayan emekliler, devletin onlara verdikleri bir kaç simitlik maaş zammı ile kendileri ile alay edildiğini belirtiyorlar.

Çocuklarını evlendirmelerinin bu maaş ile mümkün olmadığını da dile getiren emekliler, bu mübarek Ramazan ayında, diğer aylar gibi kıt kanaat karınlarını doyurmanın uğraşını verdiklerini vurguluyorlar.

Başka bir işte güç kaybı nedeniyle de çalışamadıklarını dile getiren Sivaslı emekliler, bu çaresizliğe devletin sessiz kalmasının kendilerini yaraladığını belirtiyorlar.

İnsan gibi yaşamanın kendilerinin de hakkı olduğunu vurgulayan emekliler, bu maaşla bir ay boyunca ancak kuru ekmek alınabileceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda