En Zor Bakanlığı Yönetiyor

En Zor Bakanlığı Yönetiyor

Hükümetin en önemli Bakanlıklarından olan Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz ihaneti akabinde, FETÖ temizliğinin de ivedilikle yapıldığı bakanlıklardan en başta geleni. FETÖ´nün dersaneler başta olmak üzere en köklü örgütlendiği MİLLİ EĞİTİMDE, Bakan YILMA

 

SPHM ÖZEL HABER

Kabinenin en önemli görevi olan Milli Eğitim Bakanlığını yapan İsmet YILMAZ´ın, FETÖ temizliğiyle uğraşması yanı sıra, Bakanlığın yapısal işleyişinde de yenilikler ortaya koyduğu biliniyor.

Özellikle FETÖ ihanet yapılanmasının, kurslar, etüt merkezleri, dersaneler yoluyla adeta Milli Eğitimi bir örümcek ağı gibi sardığı ve 15 Temmuz ihaneti akabinde YILMAZ´ın dirayetli duruşu ve soğukkanlı yönetimi ile FETÖ yapılanmasının Milli Eğitim´den temizlendiği belirtiliyor.

Kabinenin en ağır yükünü taşıyan YILMAZ´ın, FETÖ belası ile uğraşması yanı sıra Milli Eğitimin işleyişi ile ilgili çalışmalar da yaptığı biliniyor.

Özellikle Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı Müfredatının hazırlayan YILMAZ´ın, ders kitaplarının içeriklerinin yenilenmesinde de başarılı olduğu eğitimcilerce vurgulanıyor.

İkili eğitimi kaldırmak için derslik yapımına da son sürat devam eden Milli Eğitim Bakanlığı´nın, birkaç yıla kalmaz ikili eğitimi de sonlandıracağı belirtiliyor.

Bakan YILMAZ´ın kabinede görev almasının SİVAS içinde bir şans olduğunu dile getiren SİVAS´ın  iş dünyası, irili ufaklı pek çok yatırıma kaynak aktarılmasının ardında da hemşehrimiz Bakan YILMAZ´ın olduğunu vurguluyorlar.

Sivas´a gönderilen eğitim yatırımlarında ise bir geçen yıla göre kat kat artış sağlandığı bilinirken, özellikle şehrin dört bir yanında yapılan okulların YILMAZ´ın desteği ile yapıldığının herkesçe bilindiği görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Bakanlığı Yönetiyor