EN EMİN ŞEHİR SİVAS!

EN EMİN ŞEHİR SİVAS!

RUSYA'nın UKRAYNA'ya saldırması ve etrafımızda eksik olmayan tehlikelere karşı ders çıkararak SİVAS'ın ülkenin STRATEJİK MERKEZİ olması iktiza ediyor.

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE'nin etrafındaki ateş çemberi genişletiyor.Bu bağlamda yeni stratejik düşüncelerde akıllara gelmeye başladı. Bu anlamda, çok özel ve önemli bir konumda bulunan SİVAS´ın, savunma sanayi ve bilişim düşüncesi açısından önemli bulunuyor.

Savunma Sanayi Yatırımları

Sivas´ın özellikle herhangi bir tehlikeye karşı Savunma sanayi yatırımları için en ideal il olduğu biliniyor. Sınırlar ve denizlere olan ortak uzaklığı ile, hem güvenli bir şehir, hem de istenildiğinde deniz ve kara ulaşımına yakın il..

 Bostankaya Lojistik Köyü

Bostankaya mevkinde kurulması planlanan lojistik köyün de derinlikli düşünülmesi sonunda ülke güvenliği için çok önemli hizmetler sunacağı belirtiliyor.

 Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR)

Demir Çelik´e devlete olan borçlarından dolayı el konulması ve hak sahibinin de hakkı verilerek bu önemli kuruluşun Devlet eli ile işletilmesinin en doğru olacağı vurgulanıyor. Demir madenleri ile dolu şehrin, DEMİR ÇELİK için önemli olduğu ve bu önemli fabrikanın da gerektiğinde Savunma Sanayi için kullanılabileceği görüşleri dile getiriliyor

 Karadeniz-Akdeniz Yolu

Sultan Abdülhamid Hanın dahiyane planı olan yolun 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor. Bu yol bittiğinde Sivas ile ORDU arası yaklaşık 3 saate düşecek. Bu yolun bitirilmesi durumunda, normal bir yol olmanın haricinde stratejik yol olduğu biliniyor. Ülke savunması açısından SİVAS´ın düşünülmesi durumunda, herhangi bir seferberlik durumunda denizlere buradan korunaklı sevkiyatın kolaylıkla yapılabileceği görülüyor.

 Tren Güzergâhları

Sivas´ın Kayseri ve Malatya hattın tam kesiştiği yer olduğu ortada. Demiryolu taşımacılının ülke savunmasında ve ekonomik kalkınmada önemli olduğu biliniyor. Stratejik bakımdan da burasının ülke savunması için değerlendirilebileceği ve demir yolu hattının yabana atılmaması gerektiği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: ŞEHİR SİVAS!