Tarih: 14.02.2024 06:49

EN GÜÇLÜ BESİN KAYNAĞIMIZ SEVGİ

Facebook Twitter Linked-in

TURİZMCİ GÖZÜYLE EN GÜÇLÜ BESİN KAYNAĞIMIZ SEVGIDİR VATAN VE MİLLETİMİZİ NEDEN SEVMELİSİNİZ 

Vatansız yaşayabilir misiniz? Milletimize muhtaç değil misiniz? Vatanımızı önemli kılan değerleri biliyor musunuz? Şehitlerimizin canıyla kazanılan vatan vefayı hak etmiyor mu? Gelin vatanımızı ve milletimizi neden sevmemiz gerektiğine bakalım: Vatanınızın Değerini Düşünün Doğuda veya batıda başkalarının ülkelerinde yaşadığınızda kendinizi garip, ikinci sınif ve yabancı hissedebilirsiniz. Sokakları, sesleri, insanları soğuk bulabilirsiniz. Herkese kendi yurdu güzeldir fakat bizim yurdumuz gerçekten çok özel ve güzeldir.

 Ezanl, camiyi Türkçeyi ve ay yildızlı bayrağı duyup gördüğümüz topraklara yurdumuz dedik. Bu dört sembolün iklimindeyken kendimizi huzurda ve güvende hissettik. Bu coğrafyada Türkler, Kürtler, Araplar, Lazlar, Çerkezler, Gürcüler şu veya bu dilden, dinden gelerek Osmanlı topraklarında gönüllerini birleștirdi. Bugün yaşayan seksen bir milyon yüzde yetmiş beşi Türk yüzde on beşi Kürt kökenden gelip bu topraklarda kaynaştı.

Çoğunluk itibariyle Müslümanız, son hak dine inanmanin onuruna sahibiz. Dünyaya dürüstlük, iyilik, adalet, merhamet, iman ve dayanışma getiren bir dinden besleniyoruz. Dinimiz yolunda gittiğimiz çağlar boyunca rkçiliktan ve ayrimcılıktan korunduk. Topraklarımızda yaşayan farklı kimlikler arasında benzersiz bir dayanışma kültürü oluşturduk. Kalbimizden din ve ahlak kalkarsa parçalanacağımız biliyoruz. Tarih boyu gönüllerimizi aydınlatan yıldız isimlerir izinden giderek kaynaşıyoruz. 

Mevlana, Hacıbektaş Veli, Yunus Emre, Somuncu Baba, Eyüp Sultan ve daha niceleri bu topraklarda yașadi, vefat etti, şehit düştü. İlahlaşmaksızın onları ve vesileleriyle de birbirimizi sevdik. Onlara dua ediyor ve çevrelerinde etkinlikler düzenleyerek kaynaşıyoruz. Yüzünüzde tebessüm kalbinizde sevgi hiç eksik olmasın.. 

TABİAT VE KÜLTÖR VARLIKLARI TANITIM REHBERi TABİAT VE KÜLTÖR VARLIKLARI TANITIM REHBERi TURIZMCi AR-GE GÜLTEKÍN ÇETİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —