Tarih: 10.08.2012 10:45

EN SESSİZ PROTESTO

Facebook Twitter Linked-in

Mimarlar Odası Sivas İl Temsilciliği üyeleri son dönemde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü?nde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için Belediye Meclis Toplantısına katılarak sessiz protesto yaptı.

Meclis toplantısında hiç söz almayarak protesto eden bütün Oda üyeleri adına açıklama yapan Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce, 1982 yılında yapılan revizyon imar planı geçen yaklaşık 30 yıllık zaman zarfında ömrünü tamamlamış, çağdaş modern ve daha yaşanabilir bir kent için yeni bir revizyon imar planı yapılmasının şart olduğunu belirtti. Büyük bir heyecan ve istekle beklenen revizyon imar planı Sivas Belediyesi tarafından ihale edilerek yapımına baylandığını belirten İnce, ?Hazırlanan 1/500lik plan gerek halkımız gerekse sivil toplum kuruluşları ile özellikle odamız tarafından incelenmiştir. Bu inceleme, Mimarlar Odasının oluşturduğu 18 kişilik bir çalışma komisyonu ile bir aydan fazla süren ve ilgili kurum, kuruluş, meslek gruplarıyla iç içe yürütülen özverili bir çalışma olmuştur? dedi.

Bu sürecin sonunda elde edilen veriler doğrultusunda fikirler birleştirilmiş ve bir rapor haline getirilerek Sivas Belediyesi?ne sunulduğunu kaydeden Oda Başkanı İnce, bu konudaki görüşlerimizin dikkate alınarak değerlendirilmesi hususunda takdirin Sivas Belediyesi?ne ait olduğunu kaydetti.

İnce konuşmasında şunları kaydetti:

?Şehrimizde imar yönünden büyük umutla beklenen planın gelecek için yeni yaşanabilir alanlar oluşturarak şehrimize nefes aldırması beklenirken, bugün gelinen noktada ise koordinasyon ve alt yapı eksikliğinden kaynaklanan sorunlar birçok sıkıntıyı beraberinde getirmiştir. Özellikle son zamanlarda belediyeden inşaat ruhsatı almak isteyen vatandaşlar zorluklar ile karşılaşmaktadır. Anlık ve günübirlik alınan kararlar inşaat sektöründeki meslek gruplarını birebir etkilemekte ve hazırlıksız yakalamaktadır. Ekonominin lokomotifleri arasında yer alan inşaat sektörü, Sivas içinde önemli bir istihdam kaynağıdır. Ancak mevsim koşulları sebebi ile Sivas ta inşaat sektörü 6 ay gibi kısa bir zaman dilimine sıkışmıştır.2012 yılının ilk çeyreğinde yeni imar yönetmelikleri ve mevzuat sebebi ile inşaat ruhsatı alma konusunda sıkıntı yaşayan şehrimiz belli bir ivme yakalamışken içinde bulunduğumuz aylarda imar durumu alma konusunda tekrar sıkıntıya düşmüştür. İhaleyi alan plancının isteği doğrultusunda belli bölgelere imar verme işlemleri süreli olarak askıya alınırken, gelinen süreçte bu uygulama şehrin tüm bölgelerinde uygulanmaya başlamıştır.?

Revizyon planı uzun soluklu ve sabır gerektiren bir çalışma sürecidir. Bu süreçte kararlar alınırken, Sivas?ı; nüfusu, iklim koşulları, coğrafyası farklı yerleşim bölgeleriyle karşılaştırarak hareket etmek büyük bir hatadır. Belediyeden beklentimiz, yapıcı ve çözüm arayan bir tavırla süreci yönetmesidir. Alınan kararların makul şekilde nedenleriyle açıklanması ve halkın kazanımlarının doğru şekilde anlatılması süreci kolaylaştıracaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —