Tarih: 13.07.2015 12:26

Erken Seçim mi Geliyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Haziran seçimlerinde seçmenin hiç kimseye tek başına iktidar ruhsatı vermemesi koalisyonu gündeme getirdi. Başbakan DAVUTOĞLU´nun hükümeti kurmakla görevlendirilmesinden daha günler önce, diğer partilerin ardı ardına pek çok madde sıralamaları koalisyon görüşmelerinin çetin geçeceğini gösteriyor.

Semenin bütün partilere uzlaşın mesajı verdiği halde, partilerin seçim propagandaları sözlerinden geri adım atmamaları, koalisyon için en önemli açmaz olarak görülüyor.

Tabanları bir birine yakın olan Ak Parti ve MHP´nin bir koalisyon kurmaları gerektiği belirtilirken, olası CHP Ak Parti koalisyon hükümetinin de aritmetik olarak mümkün olduğu biliniyor.

Daha hükümet kurma çalışmaları başlamadan bütün partilerin kendi çizgileri dışına çıkmama eğilimi ve uzlaşmadan uzak tutumları Sivas tabiri ile ?inek almıyor dana emmiyor? kadim sözünü hatırlattı.

Sivaslılar olası hükümet kurulmasının zor olduğu görüşlerini dile getiriyorlar. Hükümet kurulsa dahi bir erken seçimin er yada geç gündemde olduğunu vurguluyorlar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —