Erken Seçim mi Geliyor?

Erken Seçim mi Geliyor?

Koalisyonu gerektiren seçim sonuçları Sivas´ta da yakından takip ediliyor. Seçmenin verdiği mesajı alamayan partilerin ise uzlaşmak yerine, daha görüşmeler başlamadan pek çok kırmızı çizgi öne sürüp uzlaşıdan uzak durmaları, bir Sivas tabiri olan ?İnek al

 

Haziran seçimlerinde seçmenin hiç kimseye tek başına iktidar ruhsatı vermemesi koalisyonu gündeme getirdi. Başbakan DAVUTOĞLU´nun hükümeti kurmakla görevlendirilmesinden daha günler önce, diğer partilerin ardı ardına pek çok madde sıralamaları koalisyon görüşmelerinin çetin geçeceğini gösteriyor.

Semenin bütün partilere uzlaşın mesajı verdiği halde, partilerin seçim propagandaları sözlerinden geri adım atmamaları, koalisyon için en önemli açmaz olarak görülüyor.

Tabanları bir birine yakın olan Ak Parti ve MHP´nin bir koalisyon kurmaları gerektiği belirtilirken, olası CHP Ak Parti koalisyon hükümetinin de aritmetik olarak mümkün olduğu biliniyor.

Daha hükümet kurma çalışmaları başlamadan bütün partilerin kendi çizgileri dışına çıkmama eğilimi ve uzlaşmadan uzak tutumları Sivas tabiri ile ?inek almıyor dana emmiyor? kadim sözünü hatırlattı.

Sivaslılar olası hükümet kurulmasının zor olduğu görüşlerini dile getiriyorlar. Hükümet kurulsa dahi bir erken seçimin er yada geç gündemde olduğunu vurguluyorlar.

 

 



Anahtar Kelimeler: Erken Seçim Geliyor
Nejat DEMİR
13.07.2015 13:23:35
7 haziran milletin kendileri için siyaset yaptığını söyleyen siyasi partilere seçmenin siyaseti kendisi için değil siyasetin aktörlerinin kendileri için yaptıklarını haykırışıdır. Millet için siyaset yapılsaydı yada yapan olsaydı millet onu tereddütsüz iktidarı yapar baştacı ederdi 13 yıldır nasıl yaptıysa millet maalesef siyasetin kendileri için değil siyasetin aktörleri için olduğunu bir kez daha gördü ve gereğini yaptı millet kendinden uzaklaşıp kendini devletleştirenleri dev aynasında görenleri hiçmi hiç sevmiyor.

Azer
14.07.2015 00:36:18
Benim esas merak ettiğim mesele şu: Eğer AKP ile CHP koalisyon kurarsa Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün sol tandanslı olma ihtimali neredeyse kesin. Eğer bu senaryo gerçekleşirse ve sol iktidar keskin bir şekilde muhafazakar öğretim üyelerine baskıyı daha da artırırsa şuan görevde olan sağ orjinli idareciler hangi yüzle bize bakacaklar merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz. Gerçi onlar için farketmez onların canı yanmadı ki.

serdar
15.07.2015 04:29:39
Ak parti erken seçime gitmeyecek. Eger giderse büyük oy kaybına ugrayacak! Kötü de olsa koalisyon arayışları sürecek!