Tarih: 18.10.2014 23:59

EROĞLU Sözünü Tutmalı

Facebook Twitter Linked-in

Yerel seçimler zamanında Belediye Başkan Adayı Sami AYDIN’a Kızılırmak konusunda söz veren Ak Parti’nin etkin insanlarından Bakan Veysel EROĞLU’nun, artık bu sözünü tutması bekleniyor. Seçim döneminde gündeme gelen bu sözün, Sivaslılar’ın Aydın’a vekâlet vermelerinde etkin olduğu da bir gerçek iken, Bakan Veysel EROĞLU’nun artık Kızılırmak’ı Sivas’a kazandırmak için çaba göstermesi arzulanıyor...

 Sivas, altın hazinesi Kızılırmak’ın hayata geçmesini bekliyor. Sami Aydın’ın Belediye Başkan adaylığı zamanında Ankara temaslarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU ile görüştüğü ve EROĞLU’nun Kızılırmak konusunda Sivaslılara yardımcı olacağını ilan etmesi gazetemiz tarafından dile getirilmişti.

Sivaslılar’ın olumlu bulduğu bu açıklama heyecanla karşılanmış ve Sami AYDIN’a vekalet verilmesinde de etkin olmuştu. Aradan epey zaman geçmesine rağmen KIZILIRMAK’ın şehrin ekonomik varlığına dahili noktasında Veysel EROĞLU’ndan haber bekleyen pek çok Sivaslı, artık bu şehrin Kızılelması olan Kızılırmak’ın devlet eliyle abad edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Kızılırmak’ın Belediye eliyle abad edilmesinin mümkün olmadığını belirten pek çok Sivaslı, Marmaray gibi burasının da Uluslar arası boyutta düşünülerek Türkiye değerlerine katılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Osmanlı zamanında projelendirilen lakin tarihin tozlu raflarında unutulan Kızılırmak Projesinin devlet desteği ile yeniden gündeme gelmesi gerektiği dillendiriliyor. Sivas’ta göçü önleyecek ve Orta Anadolu’da ikinci bir İstanbul meydana getirecek olan bu dev adımın, mutlaka ama mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği ısrarla vurgulanıyor.

Kızılırmak etrafına yapılacak olan gezi parkurları, cafeler, okuma alanları, butik otel türü konaklama yerleri ve konutların, Sivas’ı güçlendirip güzelleştireceğini dile getiren birçok insan, bu şehrin de artık içinden nehir geçmesinin zamanının geldiğini dile getiriyorlar.

Kızılırmak’ın sadece Sivas değil İç Anadolu için hayatiyet taşıdığına vurgu yapan pek çok insan, bu şehrin ikinci bir İstanbul olma yolunun Kızılırmak’tan geçtiğini ifade ediyorlar.

  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —