Tarih: 20.12.2017 22:20

Eski Anlayışlar Bitsin Artık!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

İşin uzmanı, EĞİTİM FAKÜLTESİ mezunu öğretmenlerin yıllardır verdiği onca mücadeleye rağmen, hala pek çok okulda öğrenciler at yarışı gibi okuma hızları bakımından yarıştırılarak zihinleri törpüleniyor.

Ellerine saat alan bir takım eğitmenler, ?dakika da şu kadar kelime okudu? diye çetele tutup, öğrencilerin yorumlama, vurgu ve tonlama yetilerini kaybetmelerine neden oldukları için uzman eğitimcilerce sert bir şekilde eleştiriliyorlar.

Bu tür bir eğitim anlayışının, düşünmeden yorumlamadan, incelemeden körü körüne itaat sığlığını ortaya koyacağını dile getiren eğitimciler, asla ve asla bu yöntemin kullanılmaması gerektiğini dile getiriyorlar.

En güzel okumanın, okurken düşünme ve anlama esasları ölçeğinde yol alması gerektiği vurgulanırken, hızlı okumada bu esasların pasifize edildikleri belirtiliyor.

Duygu yönü gelişmiş, okuduğunu anlayan, yorumlayan; sözcükler, zihin ve ufuk üçgenini bütünleyen bir eğitim anlayışının temelinin, sakin ve düzenli okumadan geçtiği ve bunun  göz ardı edilmesi sonucunda ise, sıradan ve kelimelerin içlerinin boşaltıldığı ve böylece kabalıklar ve toplum dışı davranışların temellerinin atıldığı yorumları yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —