ESKİ ANLAYIŞ TERK EDİLMELİ!

ESKİ ANLAYIŞ TERK EDİLMELİ!

SİVAS, eğitimde eski ilkel yaklaşımları kıramıyor. Yeni ve modern açılımlar yerine hala test ve pek çok kaynak kitap destekli yavan uygulamalar hız kesmeden devam ediyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS'ta Eğitimde ciddi yatırımlar yapılmasına rağmen, eğitim anlamlı yapılanmadaki eski anlayışlar tepki çekiyor. Okullarda bir akıl tutulmasını andıran oranda test furyasına başlandığı ve ilkokul ikinci sınıftan itibaren test verilmesinin tam bir garabet olduğu vurgulanıyor. Kitapçıların adeta okullarda kamp kurdukları ve belli bağlantılar ile test furyasını desteklettikleri bilinirken, bunun şehrin eğitimini sekteye uğrattığı dile getiriliyor.

Özellikle alan dışından eğitime dahil edilen eğitmenlerce uygulanmaya başlanılan "test mantığı" EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU eğitimcilerce sert bir şekilde eleştiriliyor.

Eğitimciler, çocukların tam renkli dünyayı algılayacakları bir zamanda, onların yeteneklerinin şıklar arasına sıkıştırmanın anlamı olmadığı, LAKİN bu sığ anlayıştan da vaz geçilmediğini belirtiyorlar.

Test yerine, daha eğitime uygun çalışma metotları uygulanması gerektiğini belirten uzman eğitimciler, yavaş yavaş sınavların kalkmaya başladı ülkemizde, eğitime yönelik değil de, sınavlara yönelik bu tür bir çalışmanın maksadının anlaşılamadığı vurgulanıyor.

İlkokul ikinci sınıftan hatta birinci sınıftan itibaren başlayan deneme sınavları garabetinin de anlaşılamaz olduğu vurgulanırken, sanki ilkokulda sınav varmış gibi at yarışı benzeri koşuşturmaca uzman eğitimcilerce eleştiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: ANLAYIŞ EDİLMELİ!
İDARECİLER
19.03.2022 21:12:48
EVET BAZI OKUL İDARECİLERİNİN KIRTASİYELERDEN ÖZELLİKLE KİTAP ALACAKSANIZ ŞU KİTAPÇIDAN ALIN DEMELERİ GİBİ(KÜMBET BÖLGESİNDE VE AYDOĞAN MAHALLESİNDEKİ BİR OKUL İDARESİ ) VE İLGİNÇTİ Kİ GENEL İDARE HİZMETLERİNDE OLAN OKUL İDARECİLERİNİN BİR ÇOGUNU 5 E KADAR OKULA TUTMAK NEDEN ZOR GARİP (GÖREVİNİ YAPANLAR HARİÇ)CİDDEN CİDDİ BİR MESAİ SAATLERİNE UYMAMA HASTALIĞI VAR SAYIN İL MÜDÜRÜM;KEŞKE BUNLARA MESAİ SAATİLERİ HATIRLATILMA YAPILSA.SANKİ DOKUNULMAZLIKLARI VAR SANKİ HELE ŞUBAT TATİLLERİNDE VE YAZ TATİLİNDE ZATEN OKULDA DÖNÜŞÜMLÜ GELİNİYOR BAZI OKULLARDA .NEDEN TÜM RESMİ KURUMLAR MESAİ SAATLERİNE UYARKEN OKUL İDARECİLERİ HALA UYMUYOR GARİP VE CESARETLİLER.HERKES UYUYORSA NEDEN BU BAZI OKUL MDÜRÜLERİ TOPLANTI VAR MEB GİDİYORUM YAZI GÖTÜYORUM DİYEREK OKULDAN ERKENDEN KAÇAN İDARECİLERİMİZ VAR.