ESNAF Kan Ağlıyor!

ESNAF Kan Ağlıyor!

SİVAS´a yapılan 10 Bin kişilik yurt nedeniyle şehirden çekilen öğrenciler, SİVAS ekonomisini durma noktasına getirdiler. Pek çok esnaf siftahı bile zor yaparken, kiralarını dahi ödeyemeyenler azımsanmayacak oranda.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta açılan 10 bin kişilik yurt nedeniyle şehir boşaldı. Üniversite kampus alanında her ihtiyaçlarını karşılayan öğrenciler, şehre inmeye bile gerek duymazlarken, şehir esnafı ise adeta perişan oldu.

SİVAS, savaş sonrası boşalan kasabaları anımsatırken, adeta köy ruhunun da şehrin dört bir yanını sarmaya devam ettiği ifade ediliyor. Şehirle öğrenci bütünlüğünü sağlamak için yurtların en azından bir bölümünün şehirde olmasının faydalı olacağı vurgulanırken, bu konuya şimdiye kadar sessiz kalan, STK lar başta olmak üzere herkes eleştiri alıyor.

Ekonomisi olmayan şehirde öğrencilerin getirdiği bir rahatlık söz konusu iken öğrenciler de zaman zaman SİVAS esnafından şikayet ediyorlardı.

Özellikle kiralık evleri ellerinde bulunduran ?VARYEMEZ HACİ EMMİ VE ALMANCI?klanlarının yüksek kira istedikleri ve bu vesileyle de öğrencilerin mağdur oldukları da bilinen bir gerçek olarak kayıtlara geçiyor.



Anahtar Kelimeler: ESNAF Ağlıyor