Tarih: 24.10.2023 08:54

ETİK Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

HABER;Etem GÖLBAŞI

Kamuoyu SİVAS MİLLİ EĞİTİM'de değişim bekliyor. Kronikleşmiş pek çok sorun ve hantal yapı nedeniyle yıllardır eğitimde büyük adımların atılmadığı yorumları yapılırken, “kayırmacılıklı” isimlerin de artık saha gönderilmesinin zamanının geldiği ifade ediliyor.

2014 YILINDA Milli Eğitimde ŞUBE MÜDÜRÜ olarak göreve başlayan ve 2019 yılında ŞUBE MÜDÜRLERİ rotasyona giderken, dönemin yöneticisi SALİH AYHAN tarafından kişiye özel bir kayırmacılıkla TESİS MÜDÜRÜ yapılarak rotasyona gönderilmeyen ABDULLAH ARSLAN'ın, bu tür ayrıcalıklı uygulamaya tabi tutulması eğitim camiası tarafından adalet duygusunu zedeliyor yorumlarınin yapilmasina neden oluyor…

Salih AYHAN döneminde kağıt üzerinde şehrin eğitimi iyi gösterildiği lakin, bunun gerçeği yansıtmadığını belirten eğitimciler, kağıt üzerinde bir oynama yapıldığı ve aslında SALİH AYHAN ve EBUBEKİR SAVAŞÇI zamanında SİVAS'ın eğitimde başarı sağlayamadığını iddia ediyorlar.

Yıllardır SİVAS MERKEZ MEM'de duran ABDULLAH ARSLAN'ın eğitim ile ilgili kaç fikir ve kaç proje ürettiğinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

Her gün oda oda dolaşarak yorulan ARSLAN'ın, artık merkezden sahaya inerek eğitim öğretim odaklı enerji harcaması gerektiği yorumları yapılıyor.

Eğitim anlamlı gece gündüz koşturan Bakan YUSUF TEKİN'in bu tür durumlardan haberinin olması gerektiği ve bu tür uygulamalara da izin vermeyeceği belirtiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —