Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı!

Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı!

Bundan birkaç yıl önce İl Başkanı Ziya ŞAHİN´i indirme dolayısıyla Bakan YILMAZ´ı bereleme girişimi içinde olan Belediye Başkanı Sami AYDIN ve Vekil Hilmi BİLGİN, son demde Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´yu il başkanı yapma girişine kalkıştıkları lakin ba

SPHM ÖZEL HABER

Belediye Başkanı Sami AYDIN, Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU ve Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN üçlüsünün Merkez İlçe ve akabinde İl Başkanını belirleme hayalleri suya düştü. Günlerce hesap üstüne hesap yapan bu üçlünün olası bir atakla Ahmet KUZU´yu il başkanlığına taşımayı hedefledikleri sonra da Tarık EMİNOĞLU´nu da merkez ilçeye planladıkları öğrenildi.

Bakan İsmet YILMAZ´a rağmen alttan alta bir planlamanın işe yaramayacağı ve son dakka atışı ile Bakan YILMAZ´ın Ziya ŞAHİN ekolunden gelen Ö.Fevzi TAŞAR´ın Merkez İlçe Başkanı olarak atanması Sami AYDIN, Hilmi Bilgin ikilisini adeta şoke etti.

Bu yenilgiyi hazmedemeyen Sami AYDIN ve Hilmi Bilgin ikilisinin adeta kaybedenler kulübü rolünü oynadıkları ve bu kaybı telafi etme maksatlı olarak Ahmet KUZU´yu Belediye Başkan Yardımcılığına getirmeyi gizliden gizliye düşündükleri alınan bilgiler arasında.

Bakan İsmet YILMAZ´a rağmen yine İl Başkanı totoları da oynayan Ak Parti içindeki bu isimlerin, Bakan Yılmaz rağmen bir adım atamayacakları vurgulanıyor.

Merkez İlçe Başkanı seçilmesi sonrasında İl Başkanının da Ziya ŞAHİN olarak kalmasına kuvvetle muhtemel olarak görülüyor. Siyasi kulisler Bakan YILMAZ´ın, Ziya ŞAHİN ile yola devam etme kararında olduğunu iddia ediyorlar.

Hilmi BİLGİN, Sami AYDIN ve Ahmet KUZU üçlüsünün uzun zamandır Ziya ŞAHİN´i alt etmeye uğraştıkları lakin bunu şuana kadar beceremedikleri biliniyor. Pasif ve partiyi geleceğe taşıma noktasında başları gösteremeyen Ziya ŞAHİN ile yola devam edilebileceğini dile getiren Ak Partililer, şuan daha iyi bir seçenek olmadığı için Ziya ŞAHİN ile yola devam etmekten başka çare olmadığını vurguluyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı