Tarih: 18.10.2014 23:58

Evet, Sizi Dinliyoruz!

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki değişim devam ediyor. Okul idarecilerinin bir çoğunun değişmesi sonrasında, geri kalan değişimin de bu ay içerisinde bitirilmesi gündemde. İl Milli Eğitim Müdürü Çınar’ın, yeni bir kadro ile ilin eğitiminde önemli gelişmelere imza atması bekleniyor...

 Sivas eğitimde çareler aramayı sürdürüyor. Ali Murat TANER ve Turan AKPINAR’ın başarısızlıklarla geçen yılları ardından Sivas’a atanan yeni müdür Zekeriya ÇINAR’dan Sivas büyük atılımlar bekliyor.

Göreve başlaması akabinde, bir çok okul müdürünün de değiştiği var sayılırsa, yeni görevlendirmelerle yeni bir değişim de yaşanacakken başarısızlık için hiçbir bahanenin ortada olmadığı vurgulanıyor.

Göreve başlaması sonrasında basın ve yayın kuruluşlarına bir takım projeler içinde olduklarını belirten Zekeriya ÇINAR’dan şehrin eğitimcileri bu projeleri bir an önce hayata geçirmesini bekliyorlar.

Sivas’ın eğitim ve öğretimde iyi yerlerde olmadığı ortada iken yeni müdür’ün önemli projelerle önemli atılımlar yapılacağını dile getirmesinin, çok önemli olduğunu dile getiren pek çok Sivaslı, vakit kaybetmeden bu çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR’ın da beyanatlarının bu beklentiyi artırdığına dikkat çeken eğitimciler, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek yeni okul idarecileri görevlendirmeleri sonrasında, atılacak adımların kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirtiyorlar.

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek görevlendirmelerde de titiz olunması gerektiğine parmak basan eğitimciler, hayali ve ideali bitmiş insanların elenip, somut projeler ortaya koyanların kalmasının Sivas adına önemli olduğuna vurgu yapıyorlar.

Okul idarecileri birinci görevlendirmelerde pek çok adaletsizlik olduğu, çalışkan nicesinin elenerek, emekliliği gelmiş, heyecanı bitmiş ayın 15’ini bekleyen bazı idarecilerin atanmasının ise tam bir şaşkınlık oluşturduğu dile getiriliyor.

Ekim sonu gibi yeni bir görevlendirme sürecine girildiği ve bunda adaletin gözetilmesinin çok önemli olduğu dile getiriliyor. Çalışkan insanların görevlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan eğitimciler, mülakata baş vuran pek çok “emekliliği gelmiş ve geçiyor olan idarecilerin” ise asla görevlendirilmemeleri gerektiği ifade ediliyor.

Genç, enerjik, hayali ve ideali olan eğitimcilere Sivas’ın ihtiyacı olduğu belirtilirken, özellikle Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR’dan Sivaslılar, önemli projeleri hayata geçirmesini bekliyorlar. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —