EYLÜL İŞTE...

EYLÜL İŞTE...

SİVAS´ın en güzel ve gizemli dağlarından biri olan KÖSEDAĞ, Eylül ayının girmesi ile tabloluk görüntüleri ortaya çıkardı. Bir yanı ZARA,bir yanı SUŞEHRİ olan bu eşsiz dağ,EYLÜLE merha dedi.

STHM ÖZEL HABER

   Sivas´ın en güzel ve gizemli dağlarından biri olan KÖSEDAĞ, keşfedilmeyi bekliyor. Doğa turizmi konusunda eşsiz bir güzellik ve sürprizler mekanı olan KÖSEDAĞ, yazın bağrında yaylacıları ağırlaması ile de bir başka önem taşıyor. Bir yanı ZARA,bir yanı SUŞEHRİ olan bu eşsiz doğa harikasını bir inci gerdan gibi çevreleyen köyler ile hayatı anlamlandıran KÖSEDAĞ,doruğunda, yan yana akan kırk tane göz su ile "kırk göze" diye de abideleşen sürprizler hazırlıyor adeta.

Sonbahara girdiğimiz bu günlerde, EYLÜL´ü adeta düğün bayram gibi karşılayan KÖSEDAĞ, başına inen gelin başı bulutlarla da enfes bir göz ziyafeti sunuyor.

Bağrında ırmaklar, dereler, kaynak sular, ormanlar, binbir çeşit çiçekler ve geceleri göz göz ışık yanan yayla damları ile masalsı zamanları insana sunan KÖSEDAĞ, kendini ziyaret eden ziyaretçilere de tadı damakta hatıralar sunmaya devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: EYLÜL ...