EYLÜL'DE

EYLÜL

Suat TÜRKAY Yazdı...

ŞİİR DEFTERİMDEN!

EYLÜL'DE 

Eylül'de 

Kaldı aklım.

Sensizliğin acısıyla

Eylül,

Hazan oldu bana.

Halbuki,

Başlangıçta

Eylül,

Bir başka ilk ti

Hayata.

Anlatmak istedim 

Bir çok şeyi.

Gel gör ki, 

Anlatamadım.

Eylül,

Bir ömür,

Alıp gitti benden.

Eylül gidince

Mevsimler

Kışa döndü

Gitti işte Öylesine...

Suat Türkay



Anahtar Kelimeler: EYLÜL'
Olcayto ŞAHİN
25.11.2023 21:43:05
Çok derinlikli yapısıyla tanıdığımız ve takdir ettiğimiz abimiz, şiirini, hüznünün ve duygularının adeta sırdaşı ve dert ortağı yapmış!!! Ta ilkokul zamanlarımızdan bu yana, bir şeyler öğrenmek adına bitmek bilmeyen çocuk merakıyla sürekli peşinden dolaştığımız, adeta “başının etini yediğimiz!!!!”, yönelttiğimiz ısrarlı soruları hiç kızmadan, “bıkmadan” cevaplayan, bizleri çok güzel bir şekilde aydınlatan ve bu anlamda bizim kuşağımıza “öğretmenlik” yapan abimize yayımladığı bu dolu şiir vesilesiyle uzun yıllar sonra bir kez daha içtenlikle teşekkür etmeyi kendim adına kaçınılmaz bir borç biliyorum. Bugünlerde yine, Sivas’ımızın değişik mekanlarında birlikte zaman geçirirken, tarihten felsefeye, siyasetten sosyolojiye saatlerce süren “muhabbetlerinden” çok yararlanma şansını devam ettiriyoruz. Günümüzün o çok bilindik sözleriyle: “İyi ki varsın Suat Abi!!!”

Murat ŞAHİN
30.11.2023 11:24:24
Kitabındaki diğer şiirler de çok güzeldi abi! Zaten küçüklüğümüzden beri senin sosyoloji, tarih, felsefe, dünya siyaseti vs. konulardaki yeteneğini biliyoruz! Ama maalesef toplumumuz bu konulara ilgili değil! Zihniyet değişmeden aydınlanma olmaz!!!

Suat Türkay
1.12.2023 23:34:09
"..Marifet iltifata tabidir...müşterisiz meta zayidir..." Muallim Naci. beğeniler için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. yorumlarındaki teveccühleri için de kuzenlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum...