Kültürsüz Festivaller Devam Ediyor

Kültürsüz Festivaller Devam Ediyor

Yaza şenliklerle başlayan SİVASLILAR, el çırpıp havalara zıplamaya devam ediyorlar.Ringo ringo şişeler ile ellerini havaya kaldırın ahalinin, suyu da yıllardır mezarlıktan getirme uğraşını devam ettirdikleri gözlemleniyor. Tavukları bir türlü pişiremeyen

 

Bayram bitir bitmez kendini festivallere atan halkımızın mutluluğuna diyecek yok! Şu günlerde festivallerin de ardı arkası kesilmiyor. İçinde hiçbir kültürel aktivitenin olmadığı festivallere, insanların neden akın ettikleri ise bilinmiyor. Tavuk dürüm eşliğinde gece çökene kadar oyun oynayan yöre insanlarının, bunun için tam bir yıl hazırlık yapmalarının ise bir akıl tutulması olduğu belirtiliyor.

Dernek başkanlarının kıştan hazırladıkları konuşmalarını dakikalarca okuduğu festivallerde, sandalyeye oturarak yapılan ?ağalık? seçimlerinin ise çocukların oynadığı ?sandalye kapmaca? yarışmasına benzediği belirtiliyor.

Avuç dolusu paraların bas bas bağıran sanatçılara! Verildiği şenliklere kültür şenliği demenin ise tam bir garabet olduğu vurgulanıyor.

Akşama kadar el çırpıp ?ellik oynayarak mezerlikten su getirmeye çalışan? şehrimiz insanının, küçük büyük bu işi bir ayin gibi gerçekleştirmelerinin psikologlarca ve sosyologlarca analiz edilmesi gerektiği görüşleri dile getiriliyor.

Şenlikler harcanan para ile bir çok öğrenciye burs verilip, kültürel bir çok aktivite yapılacakken, böyle karman çormanlığa binlerce liranın ayrılması ise anlaşılamıyor.

Bu yıl ise şenliklerde oynana oyunların ise yine şu şekilde olması bekleniyor;

--Ellikten gel ellikten...

--Ringo ringo şişeler..

-- Tavukları pişirmişem, Hacıyı da çarşıya göndermişem

--Alacada çorap ördün mü?



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda