Faaliyet Yapabilirler!

Faaliyet Yapabilirler!

Cüsam´ın artık yeni dönemde daha işlevsel olacağı sanılmakta. Kampus içersinde yapılacak sebillerde şerbet sunumunun yapılması beklenirken, kırsal kültürün yaşatılıp desteklenmesi amacıyla, ilçe ve köylerden taze yoğurt, yumurta ve bal getirtilerek, yumur

 

Yeni dönemde görevi devralan Adnan Mahirogulları´nın bu sene kışın sert geçmesi sebebiyle faaliyet yapmamanın üzüntüsüyle bahar ayında Cusam ı şahlandıracak projeler için büyük bir heyecanla kolları sıvadı.

CÜSAM´ın aslında kışın konak toplantıları yapmayı planladıklarını ancak kültür sohbetleri için kışın konak bulamama sıkıntısı olunca projeleri bahara bıraktıkları tahmin ediliyor.

Keşke Sivas araştırmalarının şehirde bir konağı olsaydı kış yaz Sivas için çalışılır diye düşünen Cusam yönetiminin, kurulduğundan beri bu özlemden oldukları lakin bir gelişme sağlanamamasının üzüntü verici olduğu konuşuluyor.

Bu hayalin bu dönemde olması için büyük bir çaba içine gidileceği, olmazsa kampüs içerisinde konak tarzında bir bina yapılabileceği söylenmekte. Sivas tarihi ve kültürü konusunda bu dönemde büyük araştırmalar yapılacağı seminer sempozyumların ardı ardına geleceği planlanmakta.Üniversite ile şehrin bütünleşmesi için Cüsam ın bir köprü görevi üstleneceği sanılmakta.

Üniversiteye yapılacak kapı projeleri için özel Sivas tarihi motifleri işlenmesi konusunda çalışmaların sa yine ayrıca yeni yapılacak çeşmelerin de kitabesinin yine Cüsam in bilirkişiliğinde hazırlanacağı bu çeşmelerin yanı sıra kampusa sebil yapılması için Cüsam in öneride bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

Yapılacak sebillerde Cüsam in şerbet ikramı yaparak kültürün yaşatılması konusunda önemli bir açığı gidereceği iddia edilmekte. Sivas ta Miniasivas´ı kampus içerisinde yapmak için Cüsam´ın görevi hazır olduğu, ayrıca kırsal kültürü yaygınlaştırmak için de ilçelerden köylerden gelecek taze yoğurt yumurta bal dağıtım çadırları kurdurarak,Sivas´ın yöresel besin kültürünün tanıtımı yapılabileceği yumurta günü yoğurt günü gibi günlerle Sivas için tanıtım yatırımı yapılabileceği öngörülmekte.

Sivas türkülerinin ünlü sanatçılara okutulmasının da Cüsam tarafından yapılacağı sanılmakta.  



Anahtar Kelimeler: Faaliyet Yapabilirler
Zaralı
5.04.2017 22:09:11
Adnan Mahirogulları´nın Cüsam da ne yaptı sıfır bundan sonra da yapacağı hiçbir şey yoktur maalesef. Kocacığın en sadık adamlarındandı zaten