Tarih: 05.09.2014 06:32

Feshane mi Siyaset Hane mi?

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul’da gerçekleştirilen Sivas Günleri’nin, 4 Eylül’den hemen önceye getirilmesi enerjilerin ikiye bölünmesine neden oldu. İstişarede edilmeden, kafalarına göre bu tarihi ayarlayan İstanbul ekibinin, neden Sivas Günlerini daha rahat bir zamanda yapmadıkları merak ediliyor.

 İstanbul Feshanede 5. Düzenlenen Sivas Günleri renkli görüntülere neden oldu. Bir çok Sivaslının akın ettiği Sivas Günlerinde, siyasi denge ayarlamalarının da gözlerden kaçmadığı görüldü.

Temel amacın Sivas ve Sivas kültürünün tanıtılması maksadı ile yola çıkıldığı Sivas Tanıtım Günlerinin siyasi arena dışına pek çıkamaması eleştiride almaya başladı. Sivas’a turist kazandırma hususunda işlerlikli çalışmaların görülmediği etkinlikler zincirinin, şehre somut getirisi hususunda kuşkulu olduklarını dile getiren pek çok Sivaslı, bu tür organizasyonların geleceğe dair şehir katkısının ortaya artık konulmasının vaktinin geldiğini dile getiriyorlar.

Sivas’tan epey kalabalık bir heyetinde yola çıkarak etkinliklere katıldıkları gözlemlenirken, bunun şehir için elbette artı bir değer olduğu lakin, artık geleceğe dair ekonomik planlamaların da zamanın geldiği vurgulanıyor.

İstanbul’da hemen hemen her yıl düzenlenen bu tür kültürel organizasyonların fazlaca uzatılmadan, şehrin asıl işlevsel değerler silsilesine dahilin zaruri olduğu belirtilirken, Sivas’ın bu yönde var olan beklentisinin de karşılanmasının zamanının geldiği dillendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —