Tarih: 09.06.2017 22:52

FİRAVUN Sofralarından Uzak durmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Geçen yıl SİVAS´ta, 17 çeşit kadar yemeğin hazırlandığı birçok iftar daveti, tavır sahibi insanlar tarafından sert bir şekilde eleştiri almıştı. Sadeliğin, asaletin, soy duruşun, yemekle içmekle alakası olmadığı, hayata karşı dik duruş ve yanlışlara karşı asi tavrın, mutlaka ama mutlaka gösterilmesi gerektiği belirtiliyor

Sivas Ramazana hazırlanırken, Ramazanın ruhuna aykırı lüks sofralar tepki çekiyor.

Geçen yıl pek çok iftar davetinde 17 çeşide kadar dayanan yemeğin hazırlanması tavır sahibi insanların tepkisini çekmiş ve iftar sofrası terk edilmişti.

Birkaç çeşit çorbanın hazırlandığı, buna ilaveten 5 çeşidin üstünde et yemeğinin yapıldığı, 4 çeşit civarında tatlı çeşidinin masada hazır tutulduğu, şehrin tuzu kuru baronlarının daveti, yemeğe katılanların bazıları tarafından eleştirilmişti.

Bu tür sofraların Ramazanla alakası olmadığına dikkat çeken pek çok insan, bu tür sofraların gösteriş için yapıldığı ve ramazanın o hoş ruhu ile çeliştiği yorumlarını yapıyorlar.

Bu gibi sofraların FİRAVUN SOFRASI olduğunu dile getiren duyarlı pek çok insan, Ramazanın mazlumu, düşkünü, garibanı düşünme ayı olduğunu belirtiyorlar.

Orucun insan ruhunu onardığı ve mideden kalbe yükselişe bir yol açtığı ifade edilirken, bu ayın sadelik ve huzur içinde geçirilmesinin en doğru davranış olduğu vurgulanıyor.

Merhamet ayı olan Ramazanın ruhları bu sene onararak mazlum evlerinin ise şenlenmesi arzulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —