Geleceğin Eğitimcileri Sınıfta

Geleceğin Eğitimcileri Sınıfta

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri, Üniversitede öğrendiklerini sınıf ortamında ortaya koydular. Danişment İlkokulu’nda, geleceğin idealist öğretmen adayları tarafından gerçekleştirilen uygulama öğretmen ve öğren

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri, Üniversitede öğrendiklerini sınıf ortamında ortaya koydular. Danişment İlkokulu’nda, geleceğin idealist öğretmen adayları tarafından gerçekleştirilen uygulama öğretmen ve öğrencilerin beğenisini kazandı.

 Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ebru BOZPOLAT gözetimindeki Öğretim İlke ve Yöntemleri dersi kapsamında, Sınıf Öğretmenliği 2.Sınıf Öğrencileri, İlkokullarda uygulama için belirlenen tekniklerden DENEY tekniğini kullandıkları bir çalışma ile, Üniversite-Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir köprü kurulmasına önemli bir katkı sağladılar.

Yapılan uygulama Sınıf Öğretmenliği 2.Sınıf öğrencilerinden Merve KAYA, Ayşe KATMAKAYA, Şeyma TAŞ, Alparslan Kürşat KARABAY ve Merve BOZKAYA tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününde Danişment İlkokulunda gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Yapılandırmacılık ve çoklu zeka yaklaşımlarının temel alındığı programların öğrenci merkezli yürütülmesine Okul Müdürü, Öğretmen ve Öğrencilerin de katkısının olması olumlu bulundu.

Eğitim ve öğretimin öğrenci merkezli  modern bir yaklaşım içerisinde olması gerektiğini dile getiren duyarlı eğitimciler, Cumhuriyet Üniversitesinin mutlaka, sahaya inip eğitim ve öğretimle içli dışlı olup, geleceğin öğretmenlerinin daha iyi deneyim kazanmasına zemin hazırlaması gerektiğini belirtiyorlar.

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Danişment İlkokulunda gerçekleştirdikleri programın bu anlamda çok önemli olduğu eğitimcilerce vurgulanıyor. Öğrencilere yaklaşımları da tam not alırken, zaman zaman bu tür etkinliklere mutlaka yer verilmesi gerektiği dile getiriliyor.