GELENE AĞAM, GİDENE PAŞAM

GELENE AĞAM, GİDENE PAŞAM

Sivas’ta en çok üyeye sahip olan Eğitim Bir Sendikası, bu büyük gücünün farkına varamıyor. Sivas’ta görev yaptığı süre zarfında, şehrin eğitimine katkı sunma becerisi gösteremeyen Milli Eğitim Eski Müdürü Turan AKPINAR’ı, yere göğe sığdı

Sivas’ta en çok üyeye sahip olan Eğitim Bir Sendikası, bu büyük gücünün farkına varamıyor. Sivas’ta görev yaptığı süre zarfında, şehrin eğitimine katkı sunma becerisi gösteremeyen Milli Eğitim Eski Müdürü Turan AKPINAR’ı, yere göğe sığdırmayan sendika başkanı İlhan KARAKOÇ’a üyelerden tepki yağıyor.

 Mütefekkir Akif İNAN’ın hayali ve emeği olan, evrensel bir insanlık mefkûresini şiar edinme amacı ile kurulan, haksızlık ve pısırıklar karşısında dik durma temel hedefi ile yola koyulan Eğitim Bir Sendikası, özellikle Sivas’ta edilgenlik gömleği giyinmeye mahkûm ediliyor.

En çok üyeye sahip olduğu halde, entelektüel bir yaklaşım sergileyerek Sivas’ın gelecek yüzyılını belirleme noktasında risk alması gereken Eğitim Bir sendikası, ufak tefek atama ve yer değiştirmelere kendisini hapsetmiş durumda.

Sivas’ta başarısız bir iki yıl geçiren ve genelde il dışında ve Yurt dışında dolaşan Turan AKPINAR’ın Sivas’tan gönderilmemesi için elinden geleni yapan İlhan KARAKOÇ, müdürün Sivas’tan gitmesi akabinde arkasından ve yüzüne methiyeler dizmeye devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR’ın eğitim anlamlı hangi katkıyı Sivas’a sunduğu merak edilirken, koca sendikayı edilgen hale dönüştüren İlhan KARAKOÇ’un, Turan AKPINAR ile yakınlığı merak konusu. AKPINAR ile bu denli ünsiyet kuran KARAKOÇ’un yoksa “abilik” bağı mı var sorularını akıllara getiriyor.

Turan AKPINAR’ın başka bir ile gönderilmesi sonrasında İlhan KARAKOÇ’un “Beyefendi kimliği, çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile eğitimcilerin gönlünde farklı bir yeri olan Sayın Müdürümüz Turan Akpınar, Adana gibi Türkiye`nin en büyük şehirlerinden birine aynı görevle taltif edilerek atanmıştır. Kendisini eğitim camiasında en üst makamlarda görmek istediğimizi ayrıca belirtmek isterim” diye açıklamada bulunması ibretle takip edildi. .

Gelene ağam gidene paşam mantığı içersinde bir sendikanın idare edilemeyeceğini ifade ederek gazetemizi arayan birçok Eğitim Bir Sen üyesi, yeni görevlendirilecek müdür için “davul zurnalı” karşılamanın da yine İlhan KARAKOÇ tarafından yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda