Gez Dünyayı Gör GÜRÜN´ü

Gez Dünyayı Gör GÜRÜN´ü

Gürün´de başarı oranının yüksek olmasında, beslenme biçiminin çok önemli olduğu görüşleri dile getiriliyor. Ceviz, dut, pekmez, kaysı kurusu, elma, pestil gibi doğal ürünlerin zekâ gelişimine direkt etki ettiği gözlemleniyor.

 

SİVAS´ın şirin ilçesi GÜRÜN, başarıları ile göz dolduruyor. Son LGS sınavında küçük yerleşim yerlerinde bile görülen başarı, memnuniyet oluşturdu. Okuma oranının çok yüksek olduğu Gürün´de, okumayan insanların da irfani bir derinliğe sahip olarak çocuklarını okutmak için ellerinden geleni yaptıkları biliniyor.

Gürün´ün başarılı olmasında en önemli etkenin ise başta CEVİZ olmak üzere doğal besinler de yattığı ifade ediliyor. Pek çok GÜRÜNLÜ çocukluktan itibaren imkânların kıt olduğunu lakin okula giderken annelerinin ceplerine kaysı kurusu (kabuk) doldurarak okula gönderdikleri ve akşama kadar leblebi gibi bunu yediklerini dile getiriyorlar.

GÜRÜN insanının, uzun ömürlü ve dinç olmasında da, bu beslenme alışkanlıklarının önemli olduğu vurgulanıyor.

Ceviz, dut, pekmez, pestil, kayısı kurusu Gürün elması gibi doğal ve özel ürünlerin zeka gelişimine büyük katkı sağladığı bilinirken, özellikle bilim insanları, cevizin bunda başrol oynadığını dile getiriyorlar.

Gürün ürünlerinin, rayiha ve tat olarak da, derenin içinde olması hasebiyle Darende ve diğer yerlerin ürünlerinden daha güzel olduğu biliniyor.

TÜRKİYE´nin dört bir yanında Devletin önemli kademelerinde pek çok Gürünlü hemşehrimizin başarı ile ülkelerine hizmet ettikleri ve bunun da, SİVAS´ın göğsünü kabarttığı gözlemleniyor.



Anahtar Kelimeler: Dünyayı GÜRÜN