GİRESUN´da Birşeyler Oluyor

GİRESUN´da Birşeyler Oluyor

Komşumuz GİRESUN, bir birinden güzel ataklarla cazibe merkezi olma yolunda. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ise şehrin lokomotifi konumunda.108 Devlet Üniversitesi arasında performansı ile 32.sırada olan Giresun üniversitesi, örnek üniversiteler arasına girme yolund

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın en yakın komşularından biri olan GİRESUN atılım üstüne atılım yapıyor. Özellikle şehrin lokomotifi olan GİRESUN ÜNİVERSİTESİ bölgenin yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi´nden Prof. Dr. Engin Karadağ ile Prof. Dr. Cemil Yücel´in hazırladığı 2018 Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) çalışması yayımlandı. Üniversitelerin akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan puanları ile YÖK tarafından yayınlanan öğretim üyesi verilerinin kullanıldığı sıralamaya göre Giresun Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 108 devlet üniversitesi arasında 32. sırada yer aldı. Giresun Üniversitesi´nin yanı sıra fakülteler de 2017 yılına göre ilk sıralara doğru yükseldiği görüldü.

Giresun Üniversitesi´nin ve birimlerinin sıralamasının yükselmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun Üniversitesi´nin son yıllarda başta akademik alanda olmak üzere önemli başarılar elde ettiğini ve giderek yükselen bir grafik izlediğini belirterek açıklanan son verilerin de bunun en açık göstergesi olduğuna vurgu yaptı.



Anahtar Kelimeler: GİRESUN Birşeyler Oluyor