GİTAR Kursu İlgi Görüyor

GİTAR Kursu İlgi Görüyor

Toki Ahmet Yesevi Ortaokulu´nda değişik bir etkinlik yapılıyor. Eğitime sanat kapısı açan okul, öğrencilerin GİTAR öğrenmesine ortam hazırladı.

 

Sivas´ta eğitim adına son günlerde güzel çalışmalar ortaya konuluyor. Genelde dar gelirli ailelerin yaşadığı Kılavuz TOKİ bölgesinde bulunan Ahmet Yesevi Ortaokulu´nda çocuklara gitar öğretiliyor.

SODES Projesi kapsamında öğrencilere ücretsiz gitar da temin eden okul, şehrin eğitim geleceğine önemli bir katkı sunuyor.

Sivas Merkez Toki Ahmet Yesevi Müzik Öğretmeni Yasin VARLIK tarafından ortaya konulan müzik etkinliği önemli bir farkındalık oluşturdu. Sivas´taki pek çok okulda olmayan bir uygulama olan Gitar kursu, mahalleye önemli bir sanat bilinci katıyor.

Hafta sonu yapılan kurslara öğrencilerin ilgisi devam ederken, sanatın başka başka alanlarının etkinliklerinin de yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Sanatın zarif bir toplum oluşmasında ana etken olduğunu dile getiren uzman eğitimciler, maalesef test kültürünün ağırlıklı olmasından dolayı öğrencilerin ruhlarının törpülendiğine parmak basıyorlar.Sanat yolu ile çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimlerin daha sağlıklı olacağı vurgulanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: GİTAR Kursu İlgi Görüyor