"Gölgede Kalanın Gölgesi Olmaz"

Acaba Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi şehrin, insanlığın, ülkemizin ihtiyaçlarına ne zaman cevap vermeye başlayacak? Daha vizyonunu ve kendini anlatabilmiş, tanıtabilmiş değil. Vizyonunuz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ise düşünülmesi gerek.

En başta dikkatinizi yukarıdaki görseldeki üniversite adlarına çekmek istiyoruz.  SİVAS CUM. ÜNİ. VE SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİV.  Böyle kısaltma mı olur? Tepeden tırnağa kimsenin mi dikkatini çekmedi? Çok mu önemsiz acaba? Türkçe´ye Türk diline böyle mi sahip çıkılıyor? Bu arada Sayın Rektör Prof. Dr. Alîm Yıldız, Türk-İslâm Edebiyatı profesörü idi değil mi?

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adı ?Sivas Tanıtım Günleri?nde vb. faaliyet ve yerlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yan yana anılacaksa niçin kuruluyor? Acaba stand mı vermediler? Tamamen ayrı olmayacak mıydı? Binalarınız nerede? Logonuz var mı? Logonuzun açılımı nedir? Bilmiyoruz. Bayrak nerede? Flama nerede? Öğretim üyesi nerede? Öğretim görevlisi nerede? Araştırma görevlisi nerede? Öğrenci nerede? Teknoloji ofisiniz nerede? Üniversite var mı? Nerede? Ne zaman lisans ve önlisans öğrencisi alınacak? Kamuoyunu zaman zaman bilgilendirmeniz gerekmez mi? Sivaslı bürokratlar ve milletvekilleri arkanızda değil mi? Bir çok şehirde ikinci üniversitelerin durumu aynı mı acaba? Yavaş ilerlemiyor mu sizce? Kendi tabirleriyle devasa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yanlarında.

Acaba Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi şehrin, insanlığın, ülkemizin ihtiyaçlarına ne zaman cevap vermeye başlayacak? Daha vizyonunu ve kendini anlatabilmiş, tanıtabilmiş değil. Vizyonunuz Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ise düşünülmesi gerek.

Temennimiz şehrin her iki üniversitesinin ayrı kulvarlarda koşması, yarış halinde halinde olması, hak ettiği yerlere ulaşması, geleceğe yürümesi, adlarını da şanlarını da yürütmesidir.

Kanaatimizce böyle olmaz. Birinden fayda yok birisi de gölgede kalırsa olmaz diye düşünüyoruz. Zira ?Gölgede kalanın gölgesi olmaz? 

Yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırmalar ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri birim ve bölümlerden oluşan, bilimsel özerkliği ve kamu tüzelkişiliği bulunan öğretim kurumu üniversite denir.

Üniversiteler çağı bilgiyle okuyan, bilgiyle yoğuran, bilgiyle dokuyan ve temelde insanın ve insanlığın ihtiyaçlarını  karşılayan yegâne kurumlardır. Bu manada olması gereken kurumların Sivas´taki manzarası hiç de iç açıcı görünmemektedir.

Olmazsa iki üniversiteyi ?SİVAS CUMHURİYET BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ? adıyla birleştirin. Nezaket ziyaretlerine çıkın. Belki öyle daha faydalı olur.