Göller Şehri SİVAS

Göller Şehri SİVAS

Sivaslılar´ın artık denizimiz yok diye hayıflanmasına gerek kalmadı. Ara ara yağan 10 veya 15 dakikalık yağmur akabinde şehir göl içinde kalıyor.Mahallelerde, sokak ve caddelerde oluşan gölcüklerde tatlı su balıkçılığının yapılabileceği gözlemleniyor.

 

Doğan ÜRGÜP´ün başarısız belediyeciliği ardından aynı başarısızlığı devam ettiren Başak AYDIN, şehrin sorunlarının çözümü noktasında başarı gösteremiyor. İyi bir ekip kuramayan ve Belediye Başkan yardımcılarını genelde pasif insanlardan seçerek adeta tarihi hata yapan AYDIN, toplumun her kesimi tarafından şiddetle eleştiriliyor.

Geçtiğimiz günü yağan yağmur ile Sivas adeta felç oldu. Şehrin her noktasında oluşan gölcükler, vatandaşlara zor anlar yaşattı.Her sokakta oluşan göllerin tahliyelerinde sıkıntılar yaşanırken, pek çok vatandaş ?Allahtan Ordu´ya düşen yağmur Sivas´a düşmedi. O yağmur Sivas´a yağsa Nuh Tufanı gibi olurdu? diye yorumlarda bulundular.

Pek çok mahalle ve sokakta esnaf kendi imkanları ile gölcükleri dağıtma uğraşını verirlerken, Denizi olmayan şehre de her yağmur sonu denizin getirildiği esprilerinin yapılmasına neden oldu. 2 yılını dolduran Başkan AYDIN´ın ise Belediye yönetiminde revizyona neden gitmediği bilinmiyor. Mevcut Başarısız Başkan Yardımcıları ve birim Müdürleri ile geride kalan 2 yılı nasıl tamamlayacağı ise merak ediliyor.

Belediyede konuşulan bir başka konu ise son derece şaşırtıcı.Sayıştay müfettişlerinin Belediyede olduğu haber merkezimize gelirken, sonucun nasıl şekilleneceği ise kamuoyunun konuştuğu konuların başında geliyor.



Anahtar Kelimeler: Göller Şehri SİVAS