"GÖNÜL" Yakında!..

STHM ÖZEL HABER

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, tıp fakültesiyle başlayan hekimlik ve akademik hayatını müzik alanındaki sanatsal faaliyetleriyle de süslüyor. Ortaokul yıllarında başladığı ve yöremizin temel müzik enstrümanı olan bağlamaya, tüm hayatı süresince, bazen aralıklar verse de devam etti.

Özellikle son on yıl içinde beste çalışmalarına ağırlık veren Dr. Melih Akyol, iki yıl önce Zahide Özdemir’in seslendirdiği özgün tarzdaki “Neyleyim” ve 6 ay önce Emel Taşçıoğlu tarafından seslendirilen Kırşehir-Ankara yöresi temalarını içeren türkü formundaki “Dara düştüm” besteleri ile müziğin içinde üretken adımlar atmaya başladı. Bugüne kadar büyük çoğunluğunda söz ve müziği kendisine ait 60’a yakın bestesi, Anadolu coğrafyasının farklı yörelerine ait türkü formları ve Türk sanat müziği, özgün ya da popüler müzik alanlarında yer bulabilecek çeşitliliğe sahip olmasıyla farklılık arz etmektedir.

Kendi seslendirdiği ve 24 Mayıs 2024 tarihinde tüm müzik platformlarında yayına girecek olan, söz ve müziği yine kendisine ait, aranjmanı Selçuk Murat Kızılateş tarafından yapılan ve ülkemizin önemli saz sanatçılarının emeğiyle zenginleşen  “Gönül” isimli bestesini de müziğe, sanata kıymet veren herkesin beğenisine sunuyor.

Sanatın en azından bir dalıyla her bireyin ilgilenmesi gerektiğine vurgu yapan Akyol, bilim ve sanat bir araya geldiğinde toplumların ve insanlığın çok daha doğru adımlarla ilerleyebileceğine inanmaktadır.



Anahtar Kelimeler: "GÖNÜL" Yakında!..