GÖZLEME VERMEDİLER HABER YAPTIK!

GÖZLEME VERMEDİLER HABER YAPTIK!

Sivas, tarihi eserleri hor kullanmayı sürdürüyor. Buruciye Medresesi’nin hemen yanı başında, bitpazarı mantığı ile kurulan kermesler göz tırmalamanın yanı sıra, tarihi eserlerin temel varlığını berelemeye devam ediyor. Bu ucube görüntünün şehir meyd

Sivas, tarihi eserleri hor kullanmayı sürdürüyor. Buruciye Medresesi’nin hemen yanı başında, bitpazarı mantığı ile kurulan kermesler göz tırmalamanın yanı sıra, tarihi eserlerin temel varlığını berelemeye devam ediyor. Bu ucube görüntünün şehir meydanında yerleşik hal alması ise sert tepki ile karşılanıyor..

 Sivas Postası’nın kamu yararına yaptığı haberler, kişiliksiz ve kimliksiz niceleri tarafından “bir şey istediler yapmadık, ondan haber yaptılar” çamur atma mantığı çerçevesinde kadük açıklamalar ile geçiştiriliyor. Buruciye Medresesi yanı başında “gözleme ve eşya” satışı babından devam eden kermesler, hem göz, hem de çevre kirliliğine neden oluyor.

Bu şehirde başka yer yokmuş gibi, taşın şiiri olan Buruciye Medresesi yanına kurulan kermes faaliyetleri, sert tepki çekiyor. Gözleme kokularına bulanan nadide mekânda, Buruciye kenarına kurulan plastik masalardaki yeme içmeli tuhaflık, sert tepki çekiyor.

Başka yer yokmuş gibi Buruciye Medresesi duvarları dibinde kurulan kermesler kültür insanlarınca sert tepki ile karşılanıyor. Kent Meydanının en güzide yeri olan bu geçiş koridoruna, kimin kermeslere izin verdiği anlaşılamıyor. Bu güzel eserler dibinde, yerlere atılan çöpler içinde devam eden yeme içmeli hayır faaliyetlerinin başkaca bir yerde de pekala yapılabileceği dile getiriliyor.

Gözlemeler eşliğinde, çay ve sair yeme içmeli kermeslerin bu taş şiiri mekânın ruhunu berelediği vurgulanıyor.

Bu tür yerlere böyle karmaşaların asla yaklaştırılması gerektiğine parmak basan Sivaslılar, en azından tarihi eserlerin soluklanması için buraların sükûnetinin berhava edilmemesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Esnafın vergi verip, alın teri dökerek kazanma uğraşı verdiği şehrimizde, kermeslerin ardı arkasının kesilmemesi anlaşılamıyor. Hayır maksatlı bu tür organizasyonların başkaca bir yerde yapılması pekala mümkünken, bunun tarihi eserlerin göbeğinde faliyet göstermesine izin verilmesi ise anlaşılamıyor.