Gözler Bakan YILMAZ´da

Gözler Bakan YILMAZ´da

Bakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, başka şehirlerde olduğu halde sınav görev ücreti alması başta olmak üzere pek çok usulsüzlük içerisinde olan Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY hakkında rapor tamamlandı. Hatta ?BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE?

SPHM ÖZEL HABER
Haber:Murat KALENDER

SİVAS aylardır hatta birkaç yıldır Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY´un şahsını tartışmaya devam ediyor. Manisa´dan da benzer bir konu ile yargı eline düşen ALTINSOY´un, SİVAS´ta da benzer konulardan sorgulanması şok etkisi oluşturdu.

Sivas, Bakan Yılmaz´ın gayretleri sayesinde eğitim öğretim alanında ödenek konusunda zirve dönemini yaşarken, Milli Eğitim Müdürlüğünün ise olumsuz iddialar ile ilgili tahkikata konu olması Sivaslıları üzüyor.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy´un görev başında bulunması gereken sınavlarda bulunmayıp, o an oradaymış gibi ücret alması müfettiş raporlarına yansırken, müfettişlerin tespit ettiği paraları da resmen aldığı raporda görüldü.

Haber kaynaklarımıza intikal eden ve haber merkezimize ulaşan bilgiler detaylandırıldığında, çarpıcı sonuçlarda ortaya çıkıyor.

Bakanlık müfettişlerinin bir Hava Yolu Şirketi kayıtlarını inceledikleri raporda gözlemlenirken, tespit ettiği ayrıntılar ise şok etkisi oluşturdu.

?15/10/2016 tarihinde yapılan sınavlara ait ücret bordoları de incelendiğinde; Mustafa ALTINSOY´un il dışında bulunduğu halde 15/10/2016 tarihli sınav görevi için 437,79 TL sınav ücreti aldığı görülmektedir? şeklinde ilginç tespitler ardı ardına devam ederken, suçun sübut bulduğuna dair bilgilerden birkaç tanesi de şu şekilde;

?03/01/2016 Pazar günü yapılan açık öğretim kurumları sınavlarında bölge koordinasyon kurulu başkanı olduğu halde Sivas´ta bulunmadığı günlerde yapılan merkezi sınavlarla ilgili komisyon ücretlerini aldığı şeklinde sübuta ermektedir.? denilmekte.

Mustafa Altınsoy´un haksız kazanç elde ettiği müfettiş tespitlerinde bir bir muhasebe kayıtları ile ortaya çıkarılırken, Prage ziyaretinde de yurt dışında olduğu ve burada ücret aldığı ise şu şekilde rapora yansıyan ayrıntılar arasında;

?Mustafa ALTINSOY´un 12/05/2017 Cuma Günü Sivas´tan İstanbul´a gittiği ve 22/05/2017 tarihinde ise İstanbul´dan Sivas´a döndüğü saptanmıştır. Dolayısıyla 13-14 /05/2017 (Cumartesi Pazar) tarihlerinde yapılan motorlu taşıtlar sürücü kursu direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında il sınav sorumlusu olarak ve 20/05/2017 Cumartesi Günü merkezi sistemle yapılan MTSK Yazılı Sınavı ve 21/05/2017 Pazar Günü 8.snıfıların TEOG sınavında bölge sınav koordinasyon kurulu başkanı olarak görevi olduğu halde Sivas´ta bulunmadığı anlaşılmaktadır. Belirtilen tarihlerde ücret bordoları incelendiğinde Mustafa Altınsoy´un il dışında bulunduğu halde 13/05/2017 tarihli sınav görevi için 461,18 TL, 14/05/2017 tarihli sınav görevi için 461,18 TL, 20/05/2017 tarihindeki sınavda 194,29 TL, 21/05/2017 tarihindeki sınavda 225,52 TL, olmak üzere toplam 1.342,17 TL ücret aldığı tespit edilmiştir?.

Bakanlık müfettişlerinin buna benzer haksız kazanç tespitlerini raporda sıralamalarının yanı sıra, sosyolojik bir tespitinde raporda gözlemlendiği bilgisine ulaşıldı.

Diğer bir dikkat çekici unsur ise Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın FETÖ dosyalarında titiz olun talimatına uymayan ALTINSOY´un, müfetişlere dosyalar üzerinden mobbing uyguladığı ifadeler ile görülürken, bu duruma da Bakan YILMAZ´ın müsaade etmeyeceği belirtiliyor.

Her ortamda ?BAKAN BEY benim arkamda? diye Bakan´ın ismini kullandığı bilinen ALTINSOY´un şehirdeki Bakan YILMAZ´ın aleyhine çalışan yerel siyasiler ile de kapalı kapılar ardından görüştüğü herkes tarafından biliniyor.

Mustafa ALTINSOY´un göreve başladığı günden bu yana eğitim öğretimi yapılanmasını birkaç parçaya böldüğü, Milli Eğitim Merkez teşkilatını dağıttığı, sendikal ayrımı körüklediği de diğer bilgiler arasında.

Mustafa ALTINSOY, şehre gelmeden Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının hafta başı olan PAZARTESİ günü okullara baskın yaparak ?İstiklal Marşı ve Bayrak Törenlerine Katılmayanları? tespit edip ikaz ettikleri lakin Mustafa ALTINSOY´un ise bunu kaldırarak okulları başıboş bıraktığı vurgulanıyor.

İstiklal Marşı ve Bayrak Töreni hassasiyeti olmayan okul idarecilerini bildiği halde bunlara göz yumduğu iddia edilirken, hatta ALTINSOY´un bu hassasiyeti göstermeyenleri de kolladığı biliniyor.

ALTINSOY´un sahsi hareket edip, el altından düzmece soruşturmalar da organize ettiği bilinirken, eğitim öğretim dışında her şey ile ilgilenmesi ise tepki çekiyor.

 ?HALK EĞİTİM MERKEZİ ve KIZILIRMAK İLKOKULU YERİ KONUSU?

Şehri temsilen şehrin Bakanı ve Şehrin Valisi varken aylar önce bir Derneğe Kızılırmak İlkokulu yeri ve Halk Eğitim Merkezi yerini sözlü olarak tahsis edip devrinin sözünü verdiği de kamuoyu tarafından eleştiriliyor.

Bir Dernek başkanının açıklaması ile ortaya çıkan SKANDAL akabinde, Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´un Sivas´ı ulusal medyaya ve siyasiler diline de düşürerek cami yi tartışılır kıldığı vurgulanıyor.

Bir Milli Eğitim Müdürünün haddi ve görevi olmadığı halde bir derneğe yer tahsisi kamuoyunda hoş karşılanmazken, bu tutum ve sözü akabinde CAMİ´nin de o dernek tarafından yapıldığı algısının oluştuğu ve Vali GÜL´ün olanca çabasına rağmen bu algının ALTINSOY sayesinde silinemediği ifade ediliyor.

Başka derneklere de ben sizdenim diye yeşil boncuk dağıtan Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´u, ortaya çıkan bu usulsüzlüklerinden dolayı pek çok vakıf ve derneğin tepki olarak ALTINSOY´u söyleşi ve sohbetlere çağırmayacakları alınan bilgiler arasında.

SİVAS´a geldiği günden bu yana yanlış adım ve Bakan aleyhindeki isimlerle yakın teması sonrasında Bakan YILMAZ´ı tartışılıp ve eleştirel konuma getiren ALTINSOY´un, eğitim hakkında kendini geliştirip birikim elde etme noktasına ise hiç girmediği görüşleri dile getiriliyor.

 Sübut : ?Sabit Olma, Gerçekleşme, Isbatlanmiş Olma, Isbatlama?



Anahtar Kelimeler: Gözler Bakan YILMAZ
Yorum
2.04.2018 14:55:33
Haksız olan kişiyle ilgili konu doğru ve noksansız olarak Kıymetli Bakanımızın bilgisindeyse haksız olanın tutunacağı bir yer kalmadı demektir. Haksızlıklarının karşılığını mutlaka hakettiği şekilde ve hakkıyla görecektir.

Nejat DEMİR
2.04.2018 15:04:19
Müsteşar dahil Millete hizmet etmeye bile isteye talip olup ki kimse zorla çalıştırılmıyor kapı orada "benim arkamda falanca var" sözüyle kendilerine keramet yükleyen Kamuya Millete yük zavallılardan mutlaka KAMUYU ve MİLLETİ KURTARMAK LAZIM.