Gözler Bu İki İsimde

Gözler Bu İki İsimde

Türkiye´nın jeopolitik konumu ve Ortadoğu´daki son yıllarda yaşanan gelişmeler, Türkiye´nin yeniden yapılanmasını zorunlu kılıyor. Anadolu´nun en emin yerinde bulunan SİVAS´ın, gerek lojistik, gerekse Savunma Sanayi anlamlı bir üs konumuna getirilmesinin

 

Türkiye yeni bir savunma ve lojistik hassasiyetine doğru yapılanma içerisine giriyor. Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara´ya yaklaşan düşman tehlikesine karşı BAŞKENTİN SİVAS olmasının bile düşünüldüğü öngörülürken, Anadolu´nun ortasındaki bu emin şehrin, Rusya ile yaşadığımız kriz sonrasında önemi yeniden gündeme gelmeye başlıyor.

Ortadoğu´da meydana gelen gelişmeler, Anadolu´nun ortasın da en emin bir şehir olan SİVAS´ı, Savunma Sanayi Yatırımlarının merkezi olmaya mecbur kılıyor. Tren güzergâhları ve kara yolu ulaşımları da dikkate alındığında, Sivas´ın ülke savunmasının kalbi haline dönüştürülmesi en akıllıca bir adım olarak görülüyor.

Sivas Milletvekili Habip SOLUK´un, LOJİSTİK KÖY için düşündüğü mevkii olan BOSTAN KAYA´nın en ideal yer olduğu dile getiriliyor. Özellikle Malatya ve Kayseri yol güzergahı alanı olan ve tren yolunun da bulunduğu bu kesişme yerinin, bu düşünceler için harika bir düşünce olduğu vurgulanıyor.

LOJİSTİK KÖY düşüncesinin BOSTAN KAYA mevkiinde hayata geçmesi sonrasında, yine bu alanlarda Savunma Sanayi düşüncesinin de gerçekleştirilmesinin ülkenin geleceği açısından önemli olacağı öngörülüyor.

Karadeniz-Akdeniz yolunun da bitmesi sonrasında, Sivas´ın denizlerle buluşmasın da önünde engel kalmayacağı vurgulanırken, olası bir dış tehdite karşı Sivas´ın bu mevkinde Savunma Sanayi yatırımlarının dahi hayata geçirilebileceği uzmanlarca dile getiriliyor.

Sivas´ın gelecek yüzyılının belirlenmesi noktasında, tren yolu güzergahı alanda Lojistik Köy kurulması ve ilaveten de Savunma Sanayi yatırımlarının da planlanmasının elzem olduğu belirtiliyor.

Şimdi gözler Sivas´ın gururu Milli Savunma Bakanı YILMAZ ve devlet tecrübesi olan Habip SOLUK´un üzerinde.Sivas´a savunma sanayi yatırımları başta olmak üzere lojistik merkezinde kurulması hususundaki adımlar, şehir kamuoyunda heyecanla bekleniyor.

 

                       

 



Anahtar Kelimeler: Gözler İsimde