Tarih: 09.02.2016 17:15

Gözler Milli Eğitim´de

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas eğitimde dirilişi bekliyor. Ekonomi, kültür, sanat, ticaret, sosyal hayatta iyi yerlerde olmayan şehrin önünü açıp motor görevi ifa edecek eğitm de ise istenilen ivme bir türlü yakalanamıyor.

Birinci dönemin bitmesi akabinde, ?Eğitimle Diriliş? yönünde son yıllarda adımlar atılmaya başlanmışken, bu adımları okullarda uygulayamayan okul idarecileri sayesinde, şehrin eğitim atılımı istenilen oranda olamadı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI´nın modern ve geleneği sentezleyen muhteşem entelektüel bakış açısı SİVAS´ta, pek çok okul tarafından hayata geçirilmiyor. Bakanlığın onca gayret ve onca desteğine rağmen, işinin erbabı olmayıp adam kayırmaca usulüne göre görevlendirilen pek çok ?beceriksiz ve başarısız? okul idarecileri sayesinde, SİVAS´ın bir türlü  iyi sonuçları yakalayamadığı belirtiliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü´nün özellikle I.Dönem elinde bir çetele tutup tutmadığı ise bir başka merak konusu. Başarıyı ve başarısızlığı tartmak için nasıl bir yol izleneceği bu dönem görülecek. I. Dönem pek çok okul idarecisinin başarısız ve verimsiz olduğu eğitimciler arasında dilden dile dolaşıyor. Elini sıcak sudan soğuk suya vurmayan nemelazımcı, pısırık, beceriksiz pek çok okul idarecisinin eğitimi adeta baltaladıkları iddia ediliyor.

Hatta ?Bakanlığın, Valiliğin ve İl Milli Eğitimin? direktiflerini hiçe sayarak okullarda rutini benimseyen pek çok okul idaresinin, günü kurtarma anlayışı duyarlı eğitimcilerce şiddetle eleştiriliyor.

Birinci dönem pek çok okulda yeterince başarı ve etkinlik olmadığı halde, bu okulların tesbiti ve gerekli önlemlerin alınması hususunda Milli Eğitim Müdürlüğü´nün nasıl bir işlem yapacağı kamuoyunda merak ediliyor.

I.Dönemdeki bazı idarecilerin vurdumduymazlığı sonucu TEOG´da tam bir hezimet yaşandığını belirten eğitim kaynakları, eğer bu dönem bir tedbir alınmazsa bu olumsuzlukların artacağını dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —