Gözler Milli Eğitim´de

Gözler Milli Eğitim´de

Sivas eğitimde yol ayrımında. Okullarını başarıya taşıyamayan, kurum kültürünü oluşturamayan, eğitimdeki yenilikleri içselleştiremeyip başarısız ve beceriksiz bir çizgiyi benimseyerek şehrin eğitim dirilişini adeta baltalayan okul idarecileri hakkında, Mi

 

Sivas eğitimde dirilişi bekliyor. Ekonomi, kültür, sanat, ticaret, sosyal hayatta iyi yerlerde olmayan şehrin önünü açıp motor görevi ifa edecek eğitm de ise istenilen ivme bir türlü yakalanamıyor.

Birinci dönemin bitmesi akabinde, ?Eğitimle Diriliş? yönünde son yıllarda adımlar atılmaya başlanmışken, bu adımları okullarda uygulayamayan okul idarecileri sayesinde, şehrin eğitim atılımı istenilen oranda olamadı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI´nın modern ve geleneği sentezleyen muhteşem entelektüel bakış açısı SİVAS´ta, pek çok okul tarafından hayata geçirilmiyor. Bakanlığın onca gayret ve onca desteğine rağmen, işinin erbabı olmayıp adam kayırmaca usulüne göre görevlendirilen pek çok ?beceriksiz ve başarısız? okul idarecileri sayesinde, SİVAS´ın bir türlü  iyi sonuçları yakalayamadığı belirtiliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü´nün özellikle I.Dönem elinde bir çetele tutup tutmadığı ise bir başka merak konusu. Başarıyı ve başarısızlığı tartmak için nasıl bir yol izleneceği bu dönem görülecek. I. Dönem pek çok okul idarecisinin başarısız ve verimsiz olduğu eğitimciler arasında dilden dile dolaşıyor. Elini sıcak sudan soğuk suya vurmayan nemelazımcı, pısırık, beceriksiz pek çok okul idarecisinin eğitimi adeta baltaladıkları iddia ediliyor.

Hatta ?Bakanlığın, Valiliğin ve İl Milli Eğitimin? direktiflerini hiçe sayarak okullarda rutini benimseyen pek çok okul idaresinin, günü kurtarma anlayışı duyarlı eğitimcilerce şiddetle eleştiriliyor.

Birinci dönem pek çok okulda yeterince başarı ve etkinlik olmadığı halde, bu okulların tesbiti ve gerekli önlemlerin alınması hususunda Milli Eğitim Müdürlüğü´nün nasıl bir işlem yapacağı kamuoyunda merak ediliyor.

I.Dönemdeki bazı idarecilerin vurdumduymazlığı sonucu TEOG´da tam bir hezimet yaşandığını belirten eğitim kaynakları, eğer bu dönem bir tedbir alınmazsa bu olumsuzlukların artacağını dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Gözler Milli Eğitim
sivaslı
10.02.2016 12:27:09
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN BİR İNSAN.Adam naapsın OKUL MÜDÜRLERİNİN pek çoğu çalışmıyor.ZEKERİYA ÇINAR da başarılıydı.GÜNGÖR ve BİLGE gibiler adamın başını yediler...

eğitimci
10.02.2016 14:21:55
MUSTAFA BEY GELDİĞİ GÜNDEN BU YANA çok özverili çalışıyor.Devletimiz okullara bütün imkanları vermesine rağmen, bazı okul idarecileri çalışmıyorlar. Çalışanlara sözümüz yok

ÖĞRETMEN
10.02.2016 16:44:58
Sivas postası Eğitim duyarlılığını teşekkür ediyorum Mustafa Bey çok güzel calisiyör. Allah razı olsun

melihhh
10.02.2016 18:32:15
sivas postası teşekkırler aynen bazıları baltalıyor.Eski sendika başkanı facede yazmış bazılarını aldırtmaya çalışyor diye.Dlegelriniz kaçta kaçı idareci yuzde yuz.Adalet nerde krdaeşlik nerde sendaikalo olmak yetmedi birde delege hatta inceki yönetimin delegesi iseniz banko idaresiniz.Atama sonuçalr ve benim delegem deinle listeye bakılrısa sonuç cıkacak.Liyakata bakmadan idarece atanırsa teog ve diğer sonuçlar kaçınılmaz.Neden eski sendika başkan vekili rahatsızolmuş.Sucu varsa idarei alınmasın mı baki mi okul idareceliği.Aile şirketimi acaba kişilere izel tahsis yerler mi.Sivas postasını takdir ediyoruz.Sucu varsa idareci alınsın.Zaten idarecnin alınması adli idari soruştumayla oluyor dimi :))Korkmaya gerke var mı masumsa idareci..Sivas postasıda olmasa var ya tüm sivası delegelrin ve ahbapların idarecis saltanıtanıa dönderecktiniz.Allah tan seçimi kaybettilerde tkleri azaldı..Yoksa Sivas ın vay halinee

adalet nerde
10.02.2016 19:18:10
melih arkadaş nerde yaşıyorsun sen! Şemsi Sivasi imam hatip okul müdürü Abdulkadir SELVİ´nin belgeli ispatlı evrakta sahtekarlığı varken, savcılık soruşturma izni, ön incelemesini yapan milli eğitim müdürlüğünün, kıdemli, işinin ehli müfettişleri; olayı evrakta sahtekarlık boyutuyla değil , görevi kötüye kullanma boyutuyla inceleyerek, suçu meslek dersi öğretmenine atıp, örgün eğitimle açık öğretimi aynı havanda döverek müdürün suçu yok sonucuna vardılar ,bakarsınız bu müdüre utanmadan yakında ödülde verirler. Bu olayı böyle iki takla üç parende ile örtbas ettikleri için pardon başarıyla inceledikleri için bu cevval müfettişlere de aylıkla ödül verilmeli.

devirrrr
10.02.2016 19:22:14
yemişim adaleti yaşasın kötülükkkkk, bu devir salla başını al maaşını , sivil toplum örgütlerinin yönetimin boy göster, düzenin köpeği, emrin altındakilerin kralı ol devri olmuş, üstlerinin önünde ne kadar kırıldıysa gururn tebanın önünde o kadar kasılırsın hesabı

kimin dili uzunsa
10.02.2016 19:31:20
idareciler; parti sendika ve eş dost hatrı üçgeninde atandı, bermuda şeytan üçgenine nazire olacakçasına çetrefilli, çünkü sendikada kendi içinde cadı avcılığı yapıyordu o zamanlar, o kişi mevcut yönetimi destekliyor , bu muhalif bizden gibi, hal böyleyken bu kadar parmak sokuluyorken eğitimin içine,atamalar da sınava dayalı liyakat değilde yalamaya dayalı liyakat aranır olmuşken, şuç sadece bireylere değil topluma mal edilmeli biraz da

"top" model yarışması
10.02.2016 19:39:56
aslında olaya sadece okul müdürü bazında değil il milli eğitim müdürlüğü çalışanları bakımından da bakılmalı , nihayetinde saç ayağının bir ayağıda orası. Okul müdürü,okul idarecileri ,öğretmenler ve veliler müdürlüğe gidince nasıl karşılanıyor, hangi muameleye layık görülüyor irdelenmesi gerekli bir konu. Geçen gün bir şekilde işim düştü Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim, yönlendirdiler şu kişiyle görüşeceksin diye , kapıdaki tabelaya bakıyorsun, içeri girmeden üstüne başına çeki düzen veriyorsun, içerde derdini anlatırken bi bakıyorsun muhatabın sana afedersiniz kıçını dönmüş , kendini gömmüş bilgisayara, seni yok sayıyor, sen yüzüyle muhatap olacakken bir fıkranın baş kahramanıyla karşılaşıyorsunuz :)))) seviyorum ülkemin insanlarını

tarafsız
10.02.2016 20:30:05
Milli Eğitim müdürü yeni geldi , şu ana kadar iyi bir izlenim bıraktı , başarısının artarak devam etmesini bekliyoruz

milli eğitim
10.02.2016 20:31:42
Milli Eğitim müdürümüzün sivasa yeni bir soluk katmasını bekliyoruz , çalışmalarında başarılar dileriz

SİVASLI ÖĞRETMEN
11.02.2016 07:07:55
Milli Eğitim Müdürü Sayın ALTINSOY´un, bence ÇALIŞMAYAN OKUL MÜDÜRLERİNİ tespit ettiğini düşünüyorum. Bunlar ile ilgili bir çalışma elbette yapar. Çünkü, hiç bir şeye dokunmamak demek, bu çalışmayanları görmezden gelmek demek.

Akademik
11.02.2016 08:51:46
Eşim öğretmen bense eğitim fakültesinde çalışıyorum. O yüzden Sivas Milli Eğitimini yakından takip ediyorum. Evet doğru başarısız okul müdürleri var. Yeni Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bey´de çok çalışkan bir insan. Fakat yanındaki il müdür yardımcıları ve şube müdrleri ile ne yapabilir? Ne kadar başarılı olabilir? Bence bir Milli Eğitim Müdürü çalışacağı mesai arkadaşlarını kendi seçebilmelidir!

Akademik
11.02.2016 09:05:59
Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY Beyefendinin başarılı olması için öncelikle yanındaki mesai arkadaşlarından başlaması gerek. İl müdür yardımcıları şube müdürleri şefleri ve hatta memurlarını bile değiştirmesi gerekir. Fakat bir şube müdürünü ayırmam gerek ki oda Osman KARATAŞ Beyefendi. Hem Devlet terbiyesi almış birisi hem de Sivas´a geldiğinden beri bir çok yeni okul projesini hayata geçirdi. Kendisini tebrik ediyorum.

Akademik
11.02.2016 09:40:29
Çocuklarım Cumhuriyet Üniversitesi İlk/Ortaokulunda eğitim görüyorlar. Geçen sene görevlendirilen Okul Müdürümüz çok disiplinli, çalışkan ve vatanperver bir insan. Çocuklarım yeni Müdürümüzü çok seviyor. Önceki Müdür zamanında pislikten geçilmeyen, tabiri caizse ahır gibi kokan okulumuz şimdi pırıl pırıl, tertemiz. Bizim (veliler) için bir hayal olan yeni okul projesini hayata geçirdi ve yeni okulumuzun temeli atıldı. Bodrum kat çıktı bile. Ayrıca zaten başarılı olan okulumuzun başarısını daha da artırdı. Kitap okuma yarışması, Peygamber Efendimize mektup gibi yarışmalar yaparak güzel ödüllendirmeler yapıyor. Okul Aile birliğinin parısını yine çocuklarımıza harcoyor. Hakan Bey´e çok teşekkür ediyorum ve böyle okul Müdürlerinin artmasını diliyorum!

melihhh
11.02.2016 12:31:33
Bazı kişiler sivas postasından rahatsız facede yazılanlara bakınca özellikle önceki sendika başkanı ve vekili.Peki delegerinize referans olup okullara bunlkar bizim gelegelrimiz diye kagıtlar daıtıp sonra hepsninin idareci oldugu zaman kardeşlik adalet tesisi nerdeydi?Hiç aklınıza gelemdi dimi delegler dısındada eğitim birsenliler var hemde uyelik yılına bakılsa cebinden aidat ödeyerek uye olmuş insanlar var??yok bakmadınız hiç bana oy verir mi?Delegemi yuzde yuzu ıdareci oldu ne tesaduf???Ozaman hiçö adalaet kardeşlik kavramları duymadık hatta dinlemedinzi bile kismeyi..Geçin şimdi bunları şimdi idarecliermiz alınmaya çalışıyor diye.Niye kişe ait şirket mi okullar?Kişelere tapuyla mı verilmiş.Özveri dedidğinz ne acaba kural tanımaz her turlu usulsuzleri yapayım aile şirketine döndereyim ben mülki amirim herkes benim odama gelsin ayakta beklesin en ufak iş için bunların yuzunden battınız.100. yıldaki Sinan KAYA ve Abdukaldr SELVİ gibilerinden bir iki oy için onlarca kişiyi karşınaıza aldınız.Şimdi de sivas postasına yok söyle yapıyor böyle yapıyor.İyi ki var sivas postası yoksa gördük yetki sizdeyken neler yaptıgınızı.Okul temsilcenrizi bile kafa tutuyordu herkese idareci yaptınız deleglerle okul temsilcerininiz hepsini.Adalet tahisisi!!! hak hukuk lıyakat dinlemeden nasıl vebalini ödeyeceksiniz bakalım ahirette.İbrahim TEMİZ abi ve ekibi inşallah bir kişinin hatırı için onalrca hatta yüzelrce öğrencinin velinin hakkında gieren bu tür kişileri elerler artık.100.yıl daki Sinan KAYA ve arkdaşın bahesettiği Abdulkadır SELVİ her türlü usuluzukleri yapmış ailer şirekti gibi okulları yönetmiş herşeyi mubah görmüş kişilerlerle.Sivas postası da olmasa vay haline Sivas ın.Dogruya yazınca dokuz köyden derler iyi var ki haberimiz oluyor kişilerin mefati yerıne genel Sivas ın ve halkın mefatini düşünüyor.Sizin gibi delegelerimiz ve onlardıan destekçleri herşeyi, yapar kanun tanımaz 657 ye tabi değil der gibi uygulamalara destek olmaz. En güzel örnegi 100. yıldaki Sinan KAYA ve ardkaşın yazdıgı sanrım şemsi sviası böyelelrini niye idarec yaplılır anlamam yaa

melihh
11.02.2016 12:35:22
facede eski sendika başkanı vekili haberden rahatszı olmuş peki sizler delegerinizin yuzde yuzu idareci olmayı başarırken siz bu olayların neresındeydınız acaba?Neden kardeşlik adalate kavramları yoktu.Geçin bunları yıllarca uye olmuş hatta cebinden aidatların ödendiği zzamanki üyleriniz bile sildiniz attınız bana oy verenler çok yaşa der gibiŞimdi barı bırakında mebi işini yapmayanı alsın benim adamın muhabbeti olmasın zaten idari adli soruşturmyal alınır kişileri.Sizin böyle desteginzle kural tanımaz haldeler mevzuat bilmez usuluzleri herşeyini mübah gören ailer şirketine dönderen kişiler oldular dimi Bırakın artık mebe müdahil olmayı sendıkacılık yapın bence sivas postası ıyı var....

Her Devrin Adamları
11.02.2016 19:43:11
Evet bazı okul müdürleri her yerde. ZEKERİYA ÇINAR´ın etrafında onu yalnış yönlendiren BİLGE ve GÜNGÖR gibi her devrin adamları şimdi de İBRAHİM TEMİZ´in etrafındalar...

100.yil
12.02.2016 09:51:57
Yazmissiniz ya bakanli valilik il meb hice sayilri aynen oyle sinan kaya milletvekili gibi mesai saatleriden egzersiz yapar evde egitime gider mudur yardimsisi suat cetin 9 da 10 gelir boya paralrini ogrencilerden toplatir sigortasiz bayan calsitir okula ayri onetrnet cektirip okul alile birliginde yada gayri resmi simit satislarinda oder okilda ahballari hukum surer ogretmen gelmeyince kendisinin ek ders karsligi derse girmesi gerekirlen eve gonderiri ogrencileri vs. Vs bakan il meb ve valilik kim der lisani haliyle...

1eğitimci
13.02.2016 18:00:03
Abdulkadir Selvi müdürle ilgili belgeleri bizzat gözümle gördüm. bu evrakları görüpte adamı aklayabilmek için ya moron , ya idiot , ya geri zekalı olup evrakı anlamamak gerek,...eğriyi dogru, doğruyu eğri göstermek gerek, bu adam bu kadar suçla hala müdürlük yapabiliyorya helal olsun milli eğitime de...kul hakkı yenmemeli, bu olayı şikayet eden arkadaşta tüm evraklar mevcut ben gözümle gördüm, okuma yazma ve kerat cetvelini bilen ilkokul çocukları bile o evraklara bakıp usulsüzlüğü anlayabilir

sinan k.
16.02.2016 11:44:46
100. yılda ki müdürü sinan kaya idarfecelik dinemlerinde yıllara usuluszuluk yapğmış evde eğitime gitmiş egzersiz yapmış sigortası bayan çalıştırmış işkur temzilik elemnalrını yemegimi getir çayımı odam getir çantamı arabamdan al felan müdür yardımcıı 10 da gelir erken giderler okulda fotografçı ondan izinli olarak sınıfa kadar girer cocukların rezimleri yasaka olmasına ragmen sinan kaya izniyle çeker hatta albüm yapar simit sattırır hizetlleire hijyen saglık koslaulları sıfır okul sınıf içi boyla poaraları öğrencilerden toplanır ama odasına herşeyi alır okul aile birliğinden yılrca kendinsine rehbelikçisene özle öğretmenlerin kulanmadıgı ineternet kullanır facede takılmak araba fiyatlarına bakmak için okul aile birliği ödervsss okul aile şirketi adama valilik bakanlık meb tanımaz ben yaparım türden biri kim neden yaptı anlamış değiliz ama bir çok öğrenci veli vebalı ahirette karşılarında olacaktır.