Gül Ekecekler!

Gül Ekecekler!

SİVAS Merkez ULU CAMİ arka bahçesi MÜFTÜLÜK tarafından GÜL BAHÇESİNE çevrilecek.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta bulunan tarihi ULU CAMİ´nin arka tarafındaki yola bakan bahçesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Adeta bir tarla gibi atıl olarak duran yerde duvarlara kadar uzanan otlar, görenleri üzüyor.

Bu otların en kısa zamanda biçilerek, yerine gül dikileceği öğrenildi.

Özellikle camide görev yapan din görevlilerinin MÜFTÜLÜK yardımı ile bunu hayata geçirecekleri vurgulanıyor.

Namaz vakitleri haricinde, boş durmaktan canları sıkılan imamların, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde, arka bahçeyi elden geçirerek gül dikecekleri bilgilerine ulaşıldı.

Bu duruma yeni müftünün de üzüldüğü ve en kısa zamanda vatandaşların tepkisini çeken bu kötü görüntünün giderilmesini istediği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Ekecekler
huseyin tasdemir
26.07.2018 22:01:17
CAMİ BİLDİĞİM KADARIYLA VAKIFLARIN MÜLKİYETİNDE VAKIFLARA AİT BİR YERDE VAKFILARIN İZNİ OLMADAN ORADAN BİR ÇÖP DAHİ KOPARAMAZSINIZ. HELE O MİNANERE! ŞUAN TAKİPTE VAKIFLARIN İLGİLENMESİ LAZIM.

Dursun
17.07.2020 23:00:23
Bence bahçeden önce minareye bakılması lazım. Taşları dökülüyor. Allah göstermesin bir gün camiye yıkılacak diye Sivalılar korkuyor. Vakıflar Bölge Müdürümüzün reklam arasında buraya acilen bir el atmasını bekliyoruz.

Ahmet Torun
18.07.2020 11:56:03
Gül dikilmesi belki ilk başta hoş gelebilir ancak her cenaze namazı sırasında özellikle de cuma günleri ve kış günlerinde çekilen sıkıntı malum,birçok ilde camilerin önüne musalla taşı kondu ve sadece hocalar ve belli sayıdaki yakınlar musallanın arkasında cenaze namazı kılıyor cemaatin kahir ekseriyeti caminin içinde cenaze namazını kılıyor kargaşadan uzak bir şekilde mezarlığı gidiliyor.Bu bağlamda oraya musalla taşı konup üstü çardakla örtülüp kolayca bu sorun çözülür siz bu işe vesile olabilirsiniz.