Tarih: 22.05.2024 20:34

GÜNAYDIN'a SORULAR!

Facebook Twitter Linked-in

Günaydin a Sorular....

Sivas belediye başkanı Adem Uzun Sivas kent başkanı olarak Necip Günaydın i düşündüğünü beyan etmiş. Kendini siyaset üstü olarak gördüğü için mi bu görevi seve seve kabul eden Günaydın ise şimdiden çalışmalara başlamış. 

İnkılap tarihi hocası olarak tanınan Günaydın okutman olarak yıllarca Üniversitede derslere girmiş ve emekli olmuştur.108 gün kitabıyla tanınan Günaydın a Kent Konseyi başkanı olduğu taktirde yapacaklarıyla ilgili sorumuz olacak, başlayalım o zaman. 

--Sayın Günaydın daha öncesinde hiçbir yerde beyaninizi bulmadığımız meydana yapılan Camiyle ilgili düşünceniz nedir? 

--Meydan siluetini bozan bu Cami yapılırken Kızılırmak okulu yıkılmıştı. Sivas ta tarihi 1913 yılına dayanan bu okulun isminin yasatılması için bir teklifiniz olacak mı dir? 

--Tarihi Jandarma binası daha önceki belediye döneminde makam için dizayn edilmiştir. Sizin gibi Cumhuriyetçi ve Sivas tarihine hakim bir kent konseyi başkanı acaba bu binanın kullanım yanlışlığını Adem bey e anlatarak binanın şehir müzesi olmasını sağlayacak mıdır? 

--Sivas ta Cumhuriyet eserlerinin yıkılmaması için özel bir çabanız olacak mıdır? 

--Şehir kültürü derneğiyle temaslarıniz biliniyor, bu derneğin kent konseyiyle ortak çalışmaları olacak mıdır ? 

--Sayın Günaydın şimdiye kadar Ak Partilileler tarafından şehrin abisi listesinde ilk sıralarda yer alırken şimdi de Adem Uzun un kültür abisi oldunuz bu yaklaşımınızı siyaset üstü biri olmanıza mi bağlayabiliriz? 

--Sayın Günaydın kent konseyinde gençlere nasıl siyaset üstü olunur bu tecrübelerinizi aktaracak misiniz? 

--Sayın günaydın kongrenin yüzüncü yılında pelin çift programında bu şehre gelmiş en önemli valilerin başında Salih Ayhan geliyor demiştiniz hala bu düşüncede misiniz? ----Yakında açıklanacak valiler kararnamesiyle Vali olması beklenen Salih Ayhan bir şehre Vali olarak atanırsa ve size danışmanlık teklif ederse Adem Uzun un kent konseyi başkanlığı rafa kalkar mı?

--Sayın Günaydın, şehrin kültür kapısı olarak MEHMET ŞARKIŞLA ve siz öne çıkıyordunuz, beş kapıdan ikisi siz oldunuz, diğer üç kapıyı kime verdiniz?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —