GÜNDEM DIŞI SÖZ ALACAK!

GÜNDEM DIŞI SÖZ ALACAK!

BELEDİYE MECLİS TOPPLANTISINDA gündem dışı söz alarak "mücavir alan dışında" dahi olsa üyelere ve şehir kamuoyuna "YILANLI DAĞINDAKİ SULTAN MELEK efsanesini anlatacak.

SPHM ÖZEL HABER

Ticaretle iştigal ettiği bilinen Meclis Üyesi Nedim KANGAL'ın bir müddette olsa dünya işlerini bırakarak tarihsel efsane olan "SULTAN MELEK" efsanesini anlatarak dikkatleri YILANLI DAĞINA çekeceği bilgileri geliyor.

KANGAL ve ULAŞ arasında bulunan 2650 rakımlı YILANLI DAĞI araştırmacılarca gizemli bulunuyor. 3 bin civarında endemik bitki türü yanı sıra pek çok yaban hayatını da içinde barındıran YILANLI DAĞI hakkında Belediye Meclis üyesi  NEDİM KANGAL'ın bir sunum yapacağı öğrenildi.

Her zaman imar veya dünya işleri yerine böyle güzel bir konuyu sunacak olması memnuniyet oluşturdu.
Nedim KANGAL'ın özellikle "SULTAN MELEK EFSANESİNİ" anlatacağı bilgileri geliyor.

Sultan Melek Efsanesi Nedir?

Vakti zamanında KANGAL bölgesinde SULTAN ANA isimli bir kadın yaşarmış. Zamanının çoğunu YILANLI DAĞINDA geçirir, yolda kalana ayran ekmek ikram edermiş.

Hele koyunların sütünden güzün yaptığı "kaypak" dillere destan imiş. Öyle bir zaman olmuş ki, dağda yaşayan bir cümle canlı onun dağdaki kulubesi etrafında dolanır, onun dizleri diplerinde oynaşıp gülerlermiş.

Öyle iyi kalpli öyle yardımsevermiş ki dağı mesken tutan YILANLAR dahi onun yanında sukut üzre yaşayıp kimseye zarar vermezlermiş.

KADİR GECELERİ ve sair kutsal gecelerde onun kulubesi etrafında nura benzer ışıklar yanarmış. Yöre insanı ona varır onunla sohbetler eder iyi nasihatlerini dinlerlermiş.

Gün dönmüş vakit dolanmış, bir dolunaylı gecede SULTAN MELEK ANA her fani gibi ömrünü tamamlamış. Yöre insanı cümle canlı ile SULTAN MELEK ANAYI "YILANLI DAĞI" doruklarına defnetmişler.

Vasiyeti üzere de mezarı belli olmasın diye sadece birkaç taş koymuşlar o kadar...

SULTAN MELEK ANA öldükten sonra da mezarı başında kutsal gecelerde ışığa benzer şeyler görülmüş...

Asırlar var ki yöre insanı SULTAN MELEK ANAYI unutmamış ve sair zamanlarda onu ziyaret ederek dualar okumuşlar...

 



Anahtar Kelimeler: GÜNDEM ALACAK!