GÜRÜN´de Elma Hasadı Başladı

GÜRÜN´de Elma Hasadı Başladı

GÜRÜN İlçesinde elma hasadı bitmek üzere. Sivas´a göre daha ılıman bir kuşakta olan GÜRÜN´de son yılların en bereketli hasadı yaşanıyor. Dünyaca ünlü GÜRÜN ELMASININ yetiştiği yer olan GÜRÜN´de, adeta elma bolluğundan dallar kırılmak üzere.

SPHM ÖZEL HABER

Sonbaharın gelmesi ile meyve ve sebze hasadı yaşanırken, SİVAS´ın meyve ve sebzecilikte öncü ilçelerinden biri olan GÜRÜN´de de CEVİZ ve ELMA hasadı eşgüdüm olarak yapılıyor.

Geçen seneye oranla elma bolluğu görülürken, elma bolluğundan dolayı adeta dalların kırılacak derecede olduğu gözlemlendi.

Tadı, rayihası ve lezzeti ile sindirimi kolay olan meşhur GÜRÜN elması, Türkiye´nin dört bir yanına gönderilmekte.

TOHMA DERESİ´nin bereketi ve ılıman iklimin verdiği sakinlik ile yetişen bir birinden güzel elmaların bu sene üreticilerin yüzünü güldürdüğü belirtiliyor.

Dut, kabuk, ceviz, pekmez, elma üretiminde bin yıllık geleneksel yöntemleri kullanan Gürünlüler, burada yetişen ürünlerin çok lezzetli olduğunu ifade ediyorlar.

Ceviz hasadı da devam ederken, ceviz hasadına kargaların da yardım ettiği gözlemleniyor.

Ağaçların tepesinden cevizleri koparıp yüksekçe bir yerden asfalta bırakarak kırılmasını sağlayan kargalar, gagalarıyla çatlayan yeri açarak cevizleri yiyorlar.



Anahtar Kelimeler: GÜRÜN Elma Hasadı Başladı