Güzel Bir Haber!

Güzel Bir Haber!

SİVAS İkinci Üniversite heyecanı yaşıyor. Yeni kurulması planlanan İKİNCİ ÜNİVERSİTE yeri için HARALAR BÖLGESİ´nin düşünüldüğü ve burası ile ilgili görüşlerin ortaya çıktığı bilgilerine ulaşıldı.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS ikinci üniversiteyi konuşuyor. Şehirde memnuniyet oluşturan ikinci üniversite yeri için ise değişik görüşler ortaya atılmaya devam ediyor. Mevcut Üniversite içinde kesinlikle olmaması gerektiğine vurgu yapan Üniversite kaynakları, şehrin değişik bir bölgesinde müstakil bir yerin olması gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Bu bağlamda HARALAR BÖLGESİ´nin ortaya çıktığı ve HARALAR alanına yapılması yönünde bir düşüncenin konuşulmakta olduğu bilgilerine ulaşıldı.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE´nin kurulmasında büyük emek harcayan Bakan YILMAZ´ın bu gayretleri de takdir edilirken, Sivas bağlamında da, şehre geldiği günden bu yana gayretli çalışmalar ile şehre ileri ufuk çizen Vali GÜL´ün İKİNCİ ÜNİVERSİTE yeri için büyük çaba gösterdiği bilinmekte.

Bu bağlamda haralar bölgesindeki tescilli yerlerin restore edilmesi akabinde, Kuzey Çevre Yolu bağlantılı alanın İKİNCİ ÜNİVERİSTE için harika olacağı görüşleri dile getirilmekte.

Adeta sehrin bati kapisi konumundaki yer için ideal noktalar konuşulurken,

Yakında rektörlük için Yök´e basvuruların başlayacağı ve bu başvurular sonucunda Sivas´a daha da değer katacak olan İkinci Üniversitenin liyakat ve vizyon sahibi bir Rektör atanması halinde Sivasin gelecekteki ufkunun daha da açık olacağı belirtilmekte.

 



Anahtar Kelimeler: Güzel Haber
Hayırlı olsun
3.06.2018 16:52:23
Yeni üniversite için başvuru başladı ve 6 haziran da başvurular bitiyor. İnşallah fen ve mühendislik kökenli vizyon sahibi bir rektör atanır da yeni üniversite şehrimiz için hayırlı olur. Bir imam atanırsa üniversite kurulmadan biter...

Şahin Yalçın
3.06.2018 18:42:12
Gerçekten yer olarak iyi düşünülmüş.Şehrin hem gelişmesinin yönü açılmış yeni yapılan TOKİ ve oradaki geniş imara uygun araziler var güzel planlı bir yerleşim yeri imar edilir.