Tarih: 04.12.2019 14:18

Güzel Bir Haber!

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim anlamlı fark oluşturan fedakar eğitimciler, dur durak bilmeden güzelliklere imza atıyorlar. Sıradışı eğitimci, Fethi Ahmet Öner; "Tunus´un Monastır kentinde bu yıl onuncusu yapılan IEFST Uluslararası Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Proje Olimpiyatları´nda yaptığımız ´Bacopa Monnieri Bitkisini Kullan Atık Sularını Temizle´ adlı projemizle ´Yaşam ve Biyoloji´ kategorisinde finalist olduk.

Öğrencim Fatih İpek ile birlikte Tunus´a gittik. Tunus´ta yaklaşık 32 ülkeden 190 proje ile bin katılımcı bulunmaktaydı. Projelerin yanında ülkelerin kültürel faaliyetlerinin sergilendiği etkinlikler de düzenlendi. Katılımcılar arasında profesörler, finalist proje katılımcıları, ülkelerin organizasyon temsilcileri hatta katılımcı öğrencilerin ebeveynleri de vardı. Allah´ın izni ve yardımıyla projemizin değerlendirilmesi sonucunda yaşam ve biyoloji kategorisinde dünya üçüncülüğünü kazanmış, bronz madalya almış bulunmaktayız.

Bu projeler arasında 3 devlet okulu 7 özel okul yer almaktaydı. Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi, katılan devlet okullarından biri olarak ülkemizi ve Kayserimizi temsilen IFEST yarışmasında yerini aldı?ifadelerini kullandı.

Bu gurur veren başarıdan mutlu olduklarını beyan esen ÖNER, "Tunus´ta ülkemizi yüzümüzün akıyla temsil ederek Dünya 3.´sü olarak ülkemize döndük." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —